UBS solicită garanții guvernamentale de aproximativ 6 miliarde de dolari pentru a prelua Credit Suisse

credit suisse Foto: Credit Suisse/ Facebook

UBS Group AG caută garanții guvernamentale de aproximativ 6 miliarde de dolari pentru o potențială preluare a Credit Suisse Group AG, a declarat sâmbătă pentru Reuters o persoană apropiată discuțiilor.

Discuțiile sunt încă în curs de desfășurare, iar cifra s-ar putea schimba, deoarece mai multe scenarii sunt încă în curs de analiză, a spus persoana respectivă.

Garanțiile ar urma să acopere costurile de lichidare a unor părți din Credit Suisse și eventualele cheltuieli de judecată, a precizat sursa. O a doua persoană a confirmat acest lucru, fără a preciza cifra de 6 miliarde de dolari.

Discuțiile pentru rezolvarea crizei de încredere la Credit Suisse întâmpină obstacole semnificative, iar 10.000 de locuri de muncă ar putea fi reduse dacă cele două bănci se combină, a declarat prima sursă.

Autoritățile de reglementare elvețiene se grăbesc să prezinte o soluție pentru Credit Suisse înainte de redeschiderea piețelor luni, dar complexitatea combinării celor doi mastodonți ridică perspectiva ca discuțiile să dureze până duminică, a spus persoana, care a cerut să rămână anonimă din cauza sensibilității situației.Credit Suisse, UBS și guvernul elvețian au refuzat să comenteze.

Credit Suisse a fost evaluată la echivalentul a aproximativ 8 miliarde de dolari la închiderea de vineri.

Deutsche Bank AG este, de asemenea, interesată de achiziționarea unor părți din Credit Suisse, a precizat prima sursă. Cu toate acestea, orice tranzacție cu creditorul german ar putea dura mai mult timp, a precizat sursa.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

Bloomberg a raportat anterior interesul creditorului german pentru părți din Credit Suisse.

„Orice potențială tranzacție va fi presărată cu complexitate, protecția împotriva litigiilor fiind una dintre ele, situația urmând să rămână fluidă, dar cu o claritate necesară înainte de luni”, a declarat sâmbătă Thomas Hallett, un analist al KBW, într-o notă adresată clienților.

Foto: Credit Suisse/ Facebook

Comentarii

  1. Lacrimogene pt. escortat Coruptia… Zarva de spalat bani.

    Culmea! Ii legalizeaza ciordind de la restul omenirii… Sa fie intr-un ceas bun !!

    Abia astept FinCEN Files 2.0 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *