Holding Roca Industry raportează un profit net de 1,3 milioane lei în primul trimestru din 2023

Ionut Bindea -director general ROCA Industry

ROCA Industry, holding care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments,  a raportat un profit net de 1,3 milioane lei în primul trimestru din 2023 și o cifră de afaceri cumulată în valoare totală de 95,4 milioane lei, în creştere cu 0,4% comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit unui comunicat de presă.

În primele trei luni din 2023, companiile productive din cadrul ROCA Industry au realizat un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare – EBITDA- cumulat de 4,4 milioane lei. La nivel de holding, ROCA Industry a înregistrat venituri financiare în valoare de 2,6 milioane lei.

„Primele luni ale anului au fost marcate de presiunea inflaţionistă, mişcările care au avut loc pe piaţa forţei de muncă, dar şi de impactul accesului la creditare sub efectele ecourilor bancare de pe pieţele internaţionale. Toate acestea au dus la o reacţie precaută şi ezitări în industria materialelor de construcţii şi a utilizatorilor ei imediaţi – constructorii”, se menţionează în comunicat.

ROCA Industry este holdingul industrial deţinut de ROCA Investments. Acesta deţine direct şi indirect, un număr de 7 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), Sarcom (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), Dial (producător de produse din fir metalic), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga prin intermediul BICO Industries. ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, este acţionarul majoritar al holdingului ROCA Industry.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: