Companie de curierat: Roboții de sortare și soluțiile de inteligență artificială dublează numărul de colete transportate și sortate. Roboții pot sorta mai mult de 10.000 de colete pe oră

cumparaturi colet livrare (1)

Compania de curierat Packeta Group spune că roboții de sortare PackMan și soluțiile de inteligență artificială au reușit dublarea numărului de colete transportate și sortate la finalul anului 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Roboții sunt dezvoltați și de Zásilkovna, companie din Packeta Group. Potrivit companiei, roboții pot transporta și sorta colete timp de două ore cu o singură încărcare și durează doar 10 minute pentru o încărcare completă a bateriilor. În comparație cu sistemul în care colete sunt sortate de oameni, roboții pot manipula și sorta mai mult de 10.000 de colete pe oră, adică de două ori mai multe față de regimul manual de lucru.

Compania transmite că roboții PackMan pot transporta colete cu o greutate de până la 15 kilograme, cu dimensiunile de 40 x 40 x 50 de centimetri.

Potrivit comunicatului de presă, operarea roboților presupune și interacțiune umană. Coletele sunt scanate manual de către un angajat al Grupului Packeta cu ajutorul unui cititor de coduri de bare și sunt plasate pe robot. Robotul se deplasează pe o platformă cu două etaje, care are glisiere pe laterale. Datorită conexiunii cu sistemul, robotul este capabil să repartizeze fiecare colet pe toboganul corect din depozit, făcând astfel procedura de sortare și alocare mai rapidă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *