CNAIR semnează cu Esta (Turcia) contractul de 1,1 miliarde lei pentru modernizarea DN 71 Târgoviște-Sinaia. Alternativă la ,,pâlnia” de la Comarnic, pe DN 1 Valea Prahovei

DN 71 Sinaia captură

Compania de Drumuri și constructorul Esta (Turcia) semnează contractul pentru modernizarea DN 71 Târgoviște -Sinaia, un proiect promis încă din 2016. Odată modernizat, DN 71 București-Târgoviște-Sinaia poate deveni o alternativă la ruta principală DN 1 Ploiești-Sinaia pe care cozile pot depăși 5 kilometri la ,,pâlnia” de la Comarnic.

Constructorul turc ESTA ( cu sucursală la Moscova) a depus în septembrie 2022 singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia. Datele de pe pagina Companiei (cu meniu și în limba rusă) arată că ar fi pe poziția 115 într-un clasament mondial al constructorilor.  Este a treia licitație pentru reabilitarea șoselei, ultima licitație, lansată în septembrie 2021 fiind anulată după ce singura ofertă depusă, tot a ESTA a fost declarată neconformă/inacceptabilă. Spre deosebire de ultima licitație care avea 12 luni proiectare și 24 de luni execuție, CNAIR extinde termenul de execuție la 36 de luni, mare parte din traseu fiind în zonă de munte unde se poate lucra mai puține luni din an. Modernizarea sectorului înseamnă lucrări de consolidare, dar cu menținerea platformei drumului la o singură bandă/sens, spre deosebire de sectorul Bâldana -Târgoviște care se lărgește la 4 benzi.

,,Modernizarea cu fonduri europene din POIM și Programul de Transport a acestui sector al DN 71 cuprins între Targoviște și Sinaia (km 51+041 – km 109+905) va asigura infrastructura rutieră de baza necesară cererii de transport în creștere în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către staținea turistică de interes național Peștera Padina, alte obiective turistice aflate în Parcul Natural Bucegi și a unui grad ridicat de confort și siguranță a traficului. Totodată podurile de la intrarea și ieșirea din orasul Puciosa si trecerea la nivel peste calea ferată de la baraj vor fi în sfârșit reabilitate. Contractul a fost atribuit Asocierii ESTA İNŞAAT SANAYİ LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (lider) – GÜN AL MADENCİLİK İNAAT NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ” a transmis joi, secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Cristian Săvoiu.

Comentarii

  1. CNAIR si alternativele la palnie!
    😃😃
    Lucrari idioate in lipsa autostrăzii!
    Care se vor face candva!
    Nu se stie cand!
    😯😯😯

  2. Ani in urma am folosit varianta – Azuga prin Targoviste.
    Frumos , drum putin aglomerat dar: Cate ore am facut de la Gulia ( sat pe DN7 la chilometrul 20 ) pana la Sinaia descarcarea DN 71 in DN1 (spitalul Sinaia ), atatea ore am facut pana la Azuga – Sorica , 14 -15 km !!!!
    Sunt multi ani de atunci , parcul auto
    s-a marit mult dar Valea Prahovei a fost , este si ma tem , va fi COSMAR la sfarsit de saptamana!

  3. COMENTEZ CU TARIE SA SE FACA DN71 TARGOVISTE ,, SINAIA CU 4 PATRU BENZI , ALTFEL ESTE BATAIE DE JOC DE MUNCA SI BANI ,, ESTE ,, SPOIALA !!!

  4. IAR MA INTREB DECE CU TURCII CARE LA 2 DOUA CUTREMURE AU FOST RASE DE PE FATA PAMNTULUI IZMIR ETC CU SUTE DE MII DE MORTI ,, DIN CAUZA PROASTEI CALITATI A LUCRARILOR ,, OARE SANTEM ,, NEBUNI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *