Bolt transmite că firma a dezvoltat o serie de funcționalități pentru prevenirea condusului iresponsabil al trotinetelor electrice/ Asiguratorii spun că numărul accidentelor grave cu astfel de vehicule s-a dublat anul trecut

Bolt scooter 5

Trotinetele electrice Bolt sunt folosite de utilizatori în 40% din timp pentru a se deplasa pe distanțe scurte, de la sau până la stațiile mijloacelor de transport în comun, arată un studiu realizat de companie în 17 țări europene, inclusiv în România, transmite compania. Ponderea de utilizare a trotinetelor Bolt în România se situează aproape de nivelul mediei europene, respectiv 38%. Compania a anunțat o serie de funcționalități în aplicație pentru prevenirea condusului iresponsabil și a parcării neregulamentare, transmite compania, după ce s-a confruntat cu numeroase plângeri. La Societăți de asigurare spun că numărul accidentelor grave cu trotinete electrice s-a dublat anul trecut.

„Serviciul nostru de închiriere a trotinetelor electrice ajută utilizatorii să se deplaseze în mediul urban pe distanțe scurte, într-un mod sustenabil, care ajută la decongestionarea traficului, mai ales la orele de vârf. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 30% dintre deplasările cu mașina în Europa acoperă distanțe mai mici de 3 km, iar 50% acoperă mai puțin de 5 km. Acest lucru înseamnă că există un potențial foarte mare în regândirea modului în care ne deplasămr”, susține Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România.

Trotinetele Bolt au o viteză maximă de deplasare de 25 km/h, aceasta fiind limitată până la 15 km/h în anumite zone. Recent, compania a anunțat o serie de funcționalități în aplicație pentru prevenirea condusului iresponsabil și a parcării neregulamentare, transmite compania, după ce s-a confruntat cu numeroase plângeri. La finalizarea unei curse, comportamentul utilizatorului este evaluat în funcție de trei componente: parcare, condus nesăbuit și deplasare în tandem.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“Atunci când o trotinetă nu este folosită în mod corespunzător, imediat ce cursa este încheiată, utilizatorul primește o notificare pentru evaluarea comportamentului său, iar penalizările variază de la limitarea vitezei maxime de deplasare până la suspendarea temporară a contului.

Pe teritoriul României, Bolt depune eforturi constante de a educa utilizatorii prin campanii naționale, în parteneriat cu autoritățile locale și membri ai Poliției”, transmite compania.

Societăți de asigurare: Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice s-a dublat anul trecut

Numărul accidentelor de circulație în care sunt implicați utilizatorii de trotinete electrice este în creștere în ultimii ani, arată Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR). Asociația transmite că anul trecut au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente, ușoare și grave, conform datelor Inspectoratului General al Poliției Române.

Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulație, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcției de mers sau circulația pe sens opus.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: