Elon Musk spune că X (fostul Twitter) va avea două noi niveluri de abonamente premium

X twitter Sursa foto: Dreamstime

Elon Musk a declarat că platforma sa de social media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va lansa două noi niveluri de abonamente premium, transmite BBC.

“Unul este mai ieftin, cu toate funcțiile, dar fără reducere de reclame, iar celălalt este mai scump, dar nu are reclame”, a spus miliardarul într-o postare pe X.

Aceasta vine în contextul în care firma a început să taxeze noii utilizatori cu 1 dolar în Noua Zeelandă și Filipine pentru accesarea platformei.

Domnul Musk nu a oferit mai multe detalii despre aceste planuri.

Noii utilizatori care renunță la abonament vor putea efectua doar acțiuni de “doar citire”, cum ar fi citirea postărilor, vizionarea videoclipurilor și urmărirea conturilor, a precizat compania pe site-ul său.

Domnul Musk a declarat de mult timp că soluția sa pentru a scăpa de roboți și conturi false pe platforma de socializare este taxarea serviciului.

De la preluarea firmei, în octombrie anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium, și a încercat să atragă advertiserii înapoi la X cu oferte de reduceri.

Unii utilizatori optează acum să plătească 8 dolari pe lună pentru serviciul de abonament cu control albastru.

Metoda de abonament “Not A Bot” are ca scop reducerea spam-ului, a manipulării platformei și a activității bot.

Schimbările rapide ale domnului Musk, inclusiv concedierile în masă și desființarea echipelor de moderare a conținutului, au dus la oprirea anunțurilor publicitare pe acest serviciu de către agenții de publicitate.

El a recunoscut că platforma a suferit o scădere a veniturilor și a dat vina pe activiști pentru presiunile exercitate asupra agenților de publicitate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: