Grupul Carmistin, producător român de alimente, deschide prima fermă de carne de pui bio din România și extinde portofoliul cu pui bio La Provincia Hrănit Sănătos, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieței, care arată o preocupare tot mai mare pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil și sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Potrivit comunicatului de presă, noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Pui BIO La Provincia Hrănit Sănătos, provenind din noua fermă, va fi disponibil pe piața românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat variind între 700 și 1.200 gr./tăvița. Produsul se va diferenția de oferta existentă pe piață în acest moment, prin următoarele caracteristici:

  • hrana păsărilor provine din cereale organice sută la sută, producție proprie, asigurată din agricultură ecologică;
  • păsările sunt crescute în aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafață alocată de minimum 4 mp/cap de pasăre;
  • materiile prime nu sunt modificate genetic;
  • nu sunt folosite pesticide;
  • nu sunt folosite antibiotice și adaos-uri de sinteză;
  • procesul de creștere a puilor este unul lent, vârsta minimă de sacrificare fiind de 81 zile.