Producătorul român de alimente Carmistin a inaugurat o fermă de pui de carne bio și extinde gama portofoliului La Provincia

Carne de pui Dreamstime Photo 16589397 © Picsfive | Dreamstime.com

Grupul Carmistin, producător român de alimente, deschide prima fermă de carne de pui bio din România și extinde portofoliul cu pui bio La Provincia Hrănit Sănătos, potrivit unui comunicat de presă.

„Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieței, care arată o preocupare tot mai mare pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil și sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Potrivit comunicatului de presă, noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.

Pui BIO La Provincia Hrănit Sănătos, provenind din noua fermă, va fi disponibil pe piața românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat variind între 700 și 1.200 gr./tăvița. Produsul se va diferenția de oferta existentă pe piață în acest moment, prin următoarele caracteristici:

  • hrana păsărilor provine din cereale organice sută la sută, producție proprie, asigurată din agricultură ecologică;
  • păsările sunt crescute în aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafață alocată de minimum 4 mp/cap de pasăre;
  • materiile prime nu sunt modificate genetic;
  • nu sunt folosite pesticide;
  • nu sunt folosite antibiotice și adaos-uri de sinteză;
  • procesul de creștere a puilor este unul lent, vârsta minimă de sacrificare fiind de 81 zile.

Photo 16589397 © Picsfive | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *