Angajatorii caută oameni pentru a face față la creșterea volumului de activitate din perioada Black Friday. Platformă de locuri de muncă: A crescut numărul de job-uri disponibile în domeniile retail, transport și call-center. Cât câștigă un curier?

curier, livrator, cutii, pachete

Angajatorii fac demersuri pentru a putea ține pasul cu intensificarea activității din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de Black Friday, arată o analiză realizată de platforma de locuri de muncă eJobs. Aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie pe platformă, în creștere cu peste 20% față de luna septembrie, iar domeniile în care s-a văzut cea mai mare evoluție a angajărilor au fost retail, transport / logistică (domeniu care include și business-urile de curierat) și call-center.

Conform analizei, numărul de joburi disponibile în transport / logistică a fost, în luna octombrie, cu 40% mai mare decât în septembrie, în timp ce pentru retail și call-center evoluția a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center.

„Am intrat în acea perioadă a anului cu vârfuri în zonele de consum în care retailerii, fashion retailerii sau jucătorii din e-commerce au volume mari de vânzări și, prin urmare, au nevoie să suplimenteze echipele. Asta înseamnă mai mulți oameni în prima linie, în departamentele de vânzări, dar și în sectoarele adiacente – livrări, curierat, suport tehnic pentru clienți. Este o perioadă foarte aglomerată pentru aceste industrii, care creează în fiecare an portițe importante de oportunități pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, în special pentru cei din categoria entry level”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 de joburi de curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali și 3.700 pentru lucrători în depozit. Numărul de aplicări atrase de ofertele disponibile în aceste domenii au depășit pragul de 630.000. Aproape 380.000 de aplicări au mers către locurile de muncă din retail, 160.000 către cele din call-centere și 90.000 către angajatorii din transport și curierat. Cea mai mare parte a aplicărilor pentru aceste domenii aparține candidaților entry-level, cu maximum doi ani de experiență.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună. Un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aștepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, în timp ce un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună. „Acestea sunt medii nete, la nivel național, și includ, prin urmare și salariile oferite de angajatorii din orașele mai mici ale țării. Pentru orașele mari, precum București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, și în special pentru acei angajați care lucrează și în ture de weekend, salariile pot ajunge să fie și cu 40% – 50% mai mari. Pentru joburile enumerate, de regulă, nu se cere experiență anterioară de muncă sau alte skill-uri specifice”, comentează Badea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: