Tranzacția prin care Premier Energy cumpără un parc eolian în România, analizată de Consiliul Concurenței

Engie parc eolian

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Renewable Invest Co S.R.L. intenționează să preia Eolica Dobrogea One S.A, arată o informare oficială.

Premier Renewable Invest Co S.R.L., o societate de tip holding, înființată în scopul achiziției Eolica Dobrogea One S.A., face parte din grupul Premier Energy. Grupul Premier Energy este activ în domeniul producerii, comercializării și furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, în distribuția și furnizarea de gaze naturale, precum și în activități conexe distribuției de gaze naturale.

Iberdrola avansează în planul său de cesionare a activelor secundare, ajungând la un acord cu Premier Energy Group pentru vânzarea activelor sale din domeniul energiei regenerabile din România pentru 88 de milioane de euro. Premier Energy Group, prin intermediul filialei sale din România, Premier Renewable Invest Co SRL, a achiziționat 100% din compania de energie eoliană Eolica Dobrogea One, deținută anterior de Iberdrola.

Eolica Dobrogea One S.A. este producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, amplasat în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Consiliul Concurentei ar trebui sa analizeze toate tranzactiile, nu doar ce cumpara Premier Energy.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.