Marea Britanie vrea să reformeze reglementările referitoare la gestionarea datelor convenite cu UE, pentru a încheia mai ușor parteneriate cu Statele Unite şi alte ţări. Anunțul a atras avertismente de la Bruxelles 

computer, calculator, birou Sursa foto: Pexels

Marea Britanie intenţionează să reformeze reglementările referitoare la gestionarea datelor convenite cu Uniunea Europeană, prin adoptarea unei abordări ”de bun simţ”, care ar ajuta la încheierea unor parteneriate cu Statele Unite şi alte ţări, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Anunţul a atras imediat un avertisment de la Bruxelles.

Parteneriatele referitoare la adecvarea datelor ar însemna că organizaţiile nu vor mai fi nevoite să implementeze măsuri costisitoare de complianţă pentru transmiterea datelor personale la nivel internaţional în cursul afacerilor, a explicat Ministerul pentru domeniul digital din Marea Britanie, într-un comunicat.

“Înseamnă reformarea propriilor legi privind datele, astfel încât să se bazeze pe bunul simţ, nu pe bifare”, a declarat ministrul pentru sectorul digital, Oliver Dowden.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Şi înseamnă să ai conducerea la biroul comisarului pentru informaţii, pentru a urmări o nouă eră de creştere şi inovare bazată pe date”, a adăugat ministrul.

Unele dintre bannerele referitoare la cookie-uri care apar atunci când oamenii vizitează site-uri web noi ar putea fi eliminate în noul regim legal, a declarat Dowden ziarului Telegraph.

El a spus că multe dintre avertismente sunt ”inutile” şi ar trebui să fie eliminate.

Cu toate acestea, revizuirea regulilor referitoare la gestionarea datelor ar putea pune țara în conflict cu Bruxelles-ul.

Marea Britanie a încorporat propria sa versiune a Regulamentului general al UE privind protecţia datelor după ce a părăsit blocul.

În schimb, UE a recunoscut standardele de protecţie a datelor din Marea Britanie, permiţând continuarea fluxului continuu de date.

Comisia Europeană a afirmat joi că va monitoriza îndeaproape orice evoluţie a normelor din Regatul Unit.

“La adoptarea deciziilor de adecvare din UE, Comisia era pe deplin conştientă de riscul posibilelor divergenţe suplimentare ale sistemului britanic faţă de sistemul UE. Acesta este motivul pentru care, în cazul unor evoluţii problematice care afectează negativ nivelul de protecţie considerat adecvat, decizia de adecvare poate fi suspendată, reziliată sau modificată în orice moment de către Comisie. Acest lucru se poate face imediat în caz de urgenţă justificată”, a spus un purtător de cuvânt.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: