Producătorul SSAB și Mercedes-Benz au încheiat un parteneriat pentru a introduce în producţia de vehicule oţel obţinut fără combustibili fosili

Mercedes pixabay.com

Producătorul suedez de oţel SSAB a anunţat miercuri că a încheiat un parteneriat cu Mercedes-Benz, divizie a Daimler AG, pentru a introduce în producţia de vehicule oţel obţinut fără combustibili fosili, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Din 2026, SSAB intenţionează să aprovizioneze piaţa la scară comercială cu oţel produs fără combustibili fosili, folosind sistemul HYBRIT pentru a înlocui cocsul siderurgic cu hidrogenul în producţia de oţel. HYBRIT este un joint venture între SSAB, firma minieră LKAB şi compania suedeză de utilităţi Vattenfall.

Mercedes-Benz estimează că până în 2039 noua sa flotă de vehicule de pasageri va deveni neutră din punct de vedere al dioxidului de carbon de-a lungul întregului lanţ de producere.

SSAB are şi un parteneriat cu producătorul auto suedez Volvo Cars pentru dezvoltarea în industria auto a oţelului produs fără combustibili fosili.

Daimler va investi peste 40 de miliarde de euro în vehicule electrice până în 2030

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: