TIMELINE Un an de când Aktor lucrează la pasajul peste A1 București – Pitești, de pe Autostrada A0 București Sud

Aktor A1

Constructorul grec Aktor face, la începutul lunii august, un an de când lucrează la pasajul peste A1 București – Pitești și acesta este departe de a fi gata. Pasajul face parte din lotul 3 dintre DN6 și A1 de pe Autostrada A0 București Sud, al cărei termen oficial era aprilie 2024. Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR au insistat că acest lot va fi finalizat chiar în acest an, pentru ca, odată cu inaugurarea loturilor 1 și 4 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești, să se poată circula integral pe autostradă de la Craiova la Constanța.

3 august 2023: 

Multe dintre structurile pasajului peste A1 București – Pitești erau încă întârziate, dar începuseră să ajungă în șantier grinzile metalice ale tablierului de la pasajul nodului rutier Joița A0 – Autostrada A1 București – Pitești.

Noul nod rutier dintre A0 și A1 – au sosit în șantier primele elemente ale tablierului metalic. Am fost pe șantierul Lotului 3 al Autostrăzii Bucureștiului A0, pentru a menține presiunea și sprijinul față de antreprenorul grec, în așa fel încât ritmul mai bun din ultimele luni să fie cel puțin menținut. Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla-Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km. Pe acest lot de autostradă, vor fi construite 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, 46 podețe pe autostradă și bretele, două parcări de scurtă durată și două spații de servicii. Având în vedere importanța semi-inelului sudic al A0 pentru traficul din zona regiunii București – Ilfov și nu numai, trebuie să depunem toate eforturile ca acest lot să fie dat trafic în cursul verii viitoare”, afirma atunci secretarul de stat în Transporturi Ionel Scrioșteanu.

28 iulie 2024:

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu preciza că constructorul grec Aktor a ajuns la „70-70 și ceva la sută” pe lotul 3 Bragadiru-Joița al A0 Sud. „Sunt 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depășească, câteva pasaje, este o relocare masivă de utilități, astfel încât în această toamnă să dăm drumul la circulație. În această toamnă să putem circula de la A1 dinspre Pitești pe autotradă în jurul Bucureștiului pe autostradă pe varianta sudică până la Constanța. Și la Craiova trebuie să se termine și acele tronsoane anul acesta. Dacă vă veți urca pe autostradă la Craiova, veți putea merge până la Constanța până la sfârșitul acestui an”, a menționat Grindeanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Grindeanu trage pe nas clar, ni stiu cum e in rest dar la nodul de la Ciorogarla-Bacu mai au…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.