Compania de cosmetice Avon depune cererea de intrare în faliment pentru a evita procesele privind utilizarea talcului care ar cauza cancer / Firma a plătit deja 225 de milioane de dolari pentru de vătămări corporale

moda, beauty, avon, faliment Sursa foto: avon.com

Avon Products Inc., proprietarul brandului de frumusețe cunoscut pentru vânzătoarele sale din door to door, a intrat în faliment după ce s-a confruntat cu un val de procese care susțineau că talcul din produsele sale cauzează cancer, relatează BoF.

Compania a depus, marți, o cerere de intrare în faliment în temeiul capitolului 11 în Delaware, încercând să soluționeze 386 de cazuri individuale legate de talc, conform petiției sale.

Firma a suportat deja costuri în valoare de 225 de milioane de dolari pentru apărarea proceselor pentru vătămări corporale și plăți compensatorii și nu dispune de “lichidități suficiente pentru a purta litigii și/sau a soluționa” cazurile, a declarat Philip Gund, Chief Restructuring Officer, în documentele depuse la tribunal. Compania se așteaptă ca numărul de procese “să continue să crească în lipsa unei soluții permanente”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Avon Products este cea mai recentă companie care apelează la faliment pentru a face față proceselor care decurg din vânzarea produselor cu talc. În special, Johnson & Johnson a încercat de mai multe ori să ajungă la o înțelegere cu reclamanții folosind falimentul și nu a reușit încă.

Avon Products este un holding care și-a vândut operațiunile din SUA în 2016, potrivit unei declarații separate. Entitatea aflată acum în faliment deține brandul în afara SUA și afacerile sale internaționale. Are datorii în valoare de 1,3 miliarde de dolari, majoritatea datorate companiei braziliene Natura & Co, care a achiziționat-o în 2020, se arată în documentele judiciare.

Ca parte a depunerii cererii în temeiul capitolului 11, activele Avon Products vor fi comercializate, Natura & Co. oferindu-se să le cumpere pentru 125 de milioane de dolari în absența unor oferte mai mari. Ca parte a ofertei sale, compania braziliană va șterge o datorie de 530 de milioane de dolari și va furniza o sumă suplimentară de 43 de milioane de dolari pentru finanțarea falimentului, conform documentelor depuse.

Marca Avon din SUA este deținută în prezent de LG Household & Health Care Ltd. Holdingul nu a intrat în procedura de faliment. Operațiunile internaționale nu fac parte din faliment și funcționează ca de obicei, potrivit declarației.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: