Asociația Română pentru Smart City solicită un audit independent și propune mai multe soluții pentru ca portalul Registrului Comerțului să funcționeze 

onrc, registrul comertului Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) anunță că va solicita un audit independent și propune soluții concrete pentru redresarea proiectului Registrului Comerțului, care a suferit întârzieri și deficiențe care au dus la blocarea accesului la capital pentru numeroase afaceri, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Blocajele și nefuncționarea noului portal al Registrului Comerțului fac ca aproximativ 25 de milioane de euro să fie blocați în economie, arată un calcul pe baza datelor oficiale făcut pentru Economedia de Marius Stanciu, Partner al societății de avocatură Buju Stanciu & Asociații. Citește mai multe aici.

„Această situație afectează grav antreprenorii, mai ales întreprinderile mici și mijlocii, și periclitează eforturile noastre naționale de a avansa pe calea digitalizării”, transmite Asociația Română pentru Smart City.

ARSC propune următoarele măsuri:

– implementarea unui audit independent al proiectului ONRC 2.0 pentru a identifica toate problemele și a stabili măsurile necesare pentru corectarea acestora.

formare profesională continuă:Personalul ONRC trebuie să beneficieze de instruire specializată pentru a gestiona corect procesele de digitalizare.

-colaborare cu experți din sectorul privat: Ecosistemul nostru de parteneri și experți în tehnologie poate oferi suport și expertiză pentru implementarea eficientă a soluțiilor digitale.

-implementarea unei platforme de monitorizare în timp real: Aceasta ar permite detectarea timpurie a problemelor și asigurarea transparenței în execuția proiectelor.

ARSC solicită o mai mare transparență și responsabilitate în gestionarea proiectelor de digitalizare la nivel național. Considerăm că este necesară o raportare periodică și transparentă a progresului acestor proiecte către public, astfel încât cetățenii și mediul de afaceri să poată urmări și înțelege modul în care sunt utilizate resursele publice. Aceste măsuri vor contribui la restabilirea încrederii în capacitatea statului de a gestiona eficient procesele de digitalizare, în beneficiul tuturor.

ARSC, în calitatea sa de principală autoritate a Industriei Smart City din România, își exprimă disponibilitatea de a colabora cu autoritățile competente pentru a sprijini îmbunătățirea și redresarea acestui proiect critic. Ne angajăm să oferim expertiza noastră pentru a evita astfel de situații pe viitor și pentru a asigura implementarea eficientă a soluțiilor tehnologice care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a României.

„ARSC subliniază că statul, mai ales în situații de criză majoră, trebuie să fie dispus să accepte ajutor din partea experților și partenerilor din sectorul privat. Capacitatea de a colabora eficient poate determina succesul sau eșecul proiectelor de digitalizare. În această lumină, ARSC își exprimă deschiderea de a colabora cu ONRC și alte instituții pentru a asigura succesul acestui proiect esențial. Este esențial ca ONRC să recunoască nevoia urgentă de a corecta aceste deficiențe și să colaboreze cu experți pentru a asigura redresarea rapidă a situației. Doar printr-o acțiune concertată și printr-un parteneriat între sectorul public și cel privat putem recâștiga încrederea publicului în procesele de digitalizare și putem proteja economia de alte asemenea riscuri”, se arată în comunicat.

„Situația actuală subminează încrederea publicului în procesele de digitalizare și afectează negativ mediul de afaceri. Este imperativ ca ONRC să ia măsuri rapide și decisive pentru a corecta aceste deficiențe. Experții financiari sau instituțiile bancare pot evalua exact prejudiciile și putem contribui cu expertiza noastră și a partenerilor noștri din sectorul privat. Doar printr-o colaborare deschisă și un angajament comun putem asigura o digitalizare eficientă și durabilă în România,” a declarat Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.

Asociația Română pentru Smart City este o organizație independentă care promovează dezvoltarea comunităților inteligente în România. Cu o rețea extinsă de membri și parteneri, ARSC lucrează pentru a implementa soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții și eficiența serviciilor publice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.