Volumul de mărfuri tranzacţionate între România şi Italia a ajuns la 20 de miliarde de euro, în trei ani/  Vestea proastă pentru România: Țara noastră a înregistrat un deficit comercial de aproximativ un miliard de euro

bani, euro Sursa foto: Pixabay / 3D Animation Production Company

Investiţiile directe ale companiilor italiene realizate în România se ridică la aproximativ 8,15 miliarde de euro, a declarat, marţi, într-un seminar de specialitate, secretarul general la Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Ovidiu Silaghi, citat de Agerpres.

“Putem observa o creştere importantă a volumului de mărfuri tranzacţionate între România şi Italia, începând cu anul 2020. Acum suntem la aproximativ 20 de miliarde de euro, în trei ani. Desigur, vestea proastă pentru România este că a înregistrat un deficit comercial de aproximativ un miliard de euro, un volum uriaş. Investiţiile directe ale companiilor italiene realizate în România se ridică la aproximativ 8,15 miliarde de euro. De asemenea, România are cel mai mare stoc din regiune de investiţii străine directe provenite din Italia. Foarte probabil, datorită moştenirii culturale, dar şi a asemănării noastre din punct de vedere lingvistic, am motive bune pentru a fi optimist să privim înainte. Camera de Comerţ este întotdeauna şi va fi mereu deschisă pentru proiecte comune cu companii din Italia, dar şi cu Ambasada Italiei în România pentru a dezvolta pe viitor legăturile bilaterale solide”, a spus Silaghi.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Ambasada Italiei în România, organizează, marţi, seminarul economic cu titlul “Rolul investiţiilor italiene şi al comerţului în dezvoltarea economiei româneşti”.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Cu această ocazie, va fi prezentat studiul realizat de Ambasada Italiei la Bucureşti, în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin echipa de cercetare din cadrul Romanian Economic Monitor (Monitorului Economic Român/FSEGA), care analizează contribuţia şi evoluţia prezenţei economice italiene în România în perioada 2013-2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: