GE Vernova încheie un acord cu PPC Renewables pentru furnizarea de turbine pentru parcul eolian din România

GE Vernova turbine eoliene

Compania de producție de echipamente și servicii energetice GE Vernova (fosta GE Power și GE Renewable Energy), cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a obținut o comandă de turbine eoliene de 140MW în România.

Compania va furniza, instala și pune în funcțiune 23 de turbine, fiecare cu o capacitate de 6,1MW, pentru un proiect eolian situat în județul Vaslui.

Acordul cu Public Power Corporation Renewables (PPCR) a fost finalizat în al doilea trimestru al anului 2024.

Directorul comercial pentru piețele internaționale al GE Vernova onshore wind business, Gilan Sabatier, a declarat: „Suntem onorați că PPC Renewables a ales turbinele GE Vernova pentru proiectul lor de la Vaslui din România. Acest proiect întărește angajamentul nostru continuu de a contribui la conducerea tranziției energetice în Uniunea Europeană, unde avem o istorie îndelungată, am instalat mii de turbine eoliene și folosim cea mai recentă tehnologie a noastră în proiecte precum acesta”.

Livrările inițiale de turbine sunt programate pentru prima jumătate a anului 2025, iar parcul eolian va fi complet operațional până la sfârșitul anului.

Konstantinos Mavros, CEO al PPC Renewables și CEO adjunct al grupului, a declarat: „Suntem recunoscători pentru semnarea unui nou acord de furnizare cu GE Vernova, pentru implementarea parcului nostru eolian emblematic din județul Vaslui, România, care constă în 23 de turbine eoliene cu o putere instalată totală de 140 MW.

„Portofoliul nostru energetic se extinde treptat în noi țări, stabilind PPC ca cea mai mare companie de energie curată din sud-estul Europei, cu o capacitate de producție de 4,7GW din surse regenerabile, proiecte de 2,8GW în construcție sau în stadiul gata de construcție și un portofoliu de proiecte de 20GW.”

În iunie 2024, investitorul ucrainean în energie DTEK Group a semnat un memorandum de înțelegere (MoU) cu GE Vernova pentru a dezvolta proiecte de energie eoliană în Ucraina și în Uniunea Europeană.

Parteneriatul, finalizat în cadrul Conferinței pentru redresarea Ucrainei, a avut ca scop intensificarea colaborării în domeniul energiei regenerabile și îmbunătățirea infrastructurii de rețea.

Memorandumul de înțelegere include explorarea de soluții avansate pentru modernizarea rețelei de electricitate a Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.