Gravita India, una dintre cele mai mari companii de reciclare a deșeurilor, intră în România prin achiziția unei fabrici de reciclare a cauciucului

anvelope, cauciucuri, mașini, auto sursa foto: Pixabay.com

Gravita India, una dintre cele mai mari companii de reciclare a deșeurilor din India și din lume, intră în România, după ce a achiziționat o fabrică de reciclare a cauciucului, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Aceasta va fi prima fabrică a companiei în Europa.

Această achiziție va fi realizată prin formarea unui vehicul specializat de investiții (SPV) separat în România, în care filiala din Olanda, Gravita Netherlands BV (GNBV), va deține 80% din acțiuni, cu control asupra managementului, iar restul capitalului va fi deținut de alți parteneri cu sediul în România, a declarat compania.

Uzina, deținută de Access Auto Trading SRL, are o capacitate de aproximativ 17.000 milioane de tone pe an (mtpa).

Valoarea tranzacției este de 4,3 milioane de euro, din care Gravita va contribui cu 3,45 milioane de euro.

Granita urmărește, de asemenea, să își extindă operațiunile de reciclare pe piața europeană, valorificând noi oportunități de piață și stabilind parteneriate strategice pentru a stimula creșterea. „Această achiziție ne va consolida prezența, ne va crește baza de clienți și ne va consolida avantajul competitiv pe piața europeană. Compania dispune deja de instalații similare de reciclare a cauciucului în Senegal, Togo, Ghana și Tanzania. Această achiziție este în concordanță cu viziunea companiei de diversificare și cu planul de expansiune de replicare a activității noastre de reciclare în diferite zone geografice”, a anunțat compania.

Achiziția poate necesita aprobarea investițiilor străine directe (ISD) din partea autorităților române dacă investiția depășește 2 milioane de euro. Se preconizează că achiziția va fi finalizată în aproximativ 12 luni.

Acces Auto Trading din județul Neamț a fost înființată în 2010 și îi are ca asociați pe Simona-Maria Gravrilescu (99,987%) și Toader Ciprian Gavrilescu (0,013%). Compania se ocupă de importul și distribuția de anvelope auto. Afacerile firmei anul trecut au fost de 22,6 milioane de lei, în scădere cu 37% față de rezultatul înregistrat în 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.