Premierul anunță prima rectificare bugetară din acest an, care alocă fonduri la Sănătate, Educație, Transporturi și Dezvoltare Regională

Marcel Ciolacu, premier Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de guvern de miercuri prima rectificare bugetară din acest an, care alocă fonduri la Sănătate, Educație, Transporturi și Dezvoltare Regională.

„Facem și o rectificare bugetară, bazată pe un plus de venituri bugetare care susțin investiții în 4 domenii esențiale: Sănătate, Educație, Transporturi și Dezvoltare Regională. Dezvoltarea țării prin investiții mari în autostrăzi, școli și spitale este calea sigură pentru ca România să aibă o creștere economică importantă în următorii ani! Evident, continuăm să reducem cheltuielile publice inutile, deficitul bugetar trebuie să fie exclusiv unul generat de investiții, nu pe risipă prin achiziții inutile”, a declarat premierul.

Guvernul mizează pe venituri extra de 10,4 miliarde lei la rectificarea bugetară, care va fi pozitivă, conform surselor politice consultate de Economedia. Proiectul de rectificare va fi pus în dezbatere săptămâna viitoare. Vor primi bani în plus la rectificare sănătatea, educația, transporturile și dezvoltarea regională – 9,4 miliarde lei, din care doar primarii primesc 3 miliarde lei. Nu este clar ce domenii vor avea fondurile tăiate.

Mai precis, fondurile vor fi alocate astfel:

1. Sănătatea – plus de 11,4 miliarde lei, astfel încât bugetul sănătății va ajunge la un nivel istoric de 4,2% din PIB (74 miliarde lei)
2. ⁠Educația – 6,4 miliarde lei în plus
3. ⁠Transporturile – 5 miliarde lei în plus pentru investiții
4. Dezvoltarea regională – un plus de 5 miliarde lei pentru investiții, 3 miliarde lei pentru finanțarea cheltuielilor curente ale primăriilor, 400 de milioane de lei pentru DGASPC-uri și 980 milioane de lei pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.