SUA vrea să interzică software-ul şi hardware-ul chinez în vehiculele conectate

site masini Foto: BMW group

Departamentul pentru Comerţ al SUA este aşteptat să propună luni interzicerea software-ului şi hardware-ului chinez în vehiculele conectate şi autonome pe drumurile americane, din cauza problemelor de securitate naţională, au declarat două surse pentru Reuters, transmite News.ro.

Administraţia Biden şi-a exprimat îngrijorări serioase cu privire la colectarea de date de către companiile chineze cu privire la şoferii şi infrastructura din SUA, precum şi la potenţiala manipulare străină a vehiculelor conectate la internet şi la sistemele de navigaţie.

Regulamentul propus ar interzice importul şi vânzarea de vehicule din China cu comunicaţii cheie sau software sau hardware pentru sistemul de conducere automată, au spus cele două surse, care au refuzat să fie identificate deoarece decizia nu a fost dezvăluită public.

Mişcarea reprezintă o escaladare semnificativă a restricţiilor în vigoare ale Statelor Unite asupra vehiculelor, software-ului şi componentelor chinezeşti.

Săptămâna trecută, administraţia Biden a aprobat majorări mari ale tarifelor la importurile din China, inclusiv o taxă de 100% la vehiculele electrice, precum şi noi creşteri pentru bateriile pentru vehicule electrice şi minerale cheie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.