Petrom a scumpit din nou carburanții, este a doua majorare de preț din octombrie/ Motorina standard a depășit pragul de 7 lei pe litru

Petrom Filling Stations Sursa foto: Petrom

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit din nou carburanții sâmbătă 05 octombrie, la doar două zile după precedenta majorare de preț. Scumpirea de joi a fost prima după o perioadă de circa o lună și jumătate în care prețurile au scăzut. 

Sâmbătă, benzina standard și motorina standard s-au scumpit cu 4 bani pe litru. După această majorare de preț, motorina costă din nou peste 7 bani pe litru la majoritatea stațiilor Petrom.

În București, potrivit peco-online, motorina standard costă la Petrom între 7,00 lei și 7,03 lei pe litru.

Prețurile benzinei standard sunt cuprinse între 6,89 și 6,96 lei

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează sâmbătă 05 octombrie următoarele prețuri: 6,95 lei pentru un litru de benzină standard și 7,02 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Motorina scăzuse sub 7 lei pe litru pe 12 septembrie, când Petrom a aplicat a șasea ieftinire a carburanților din luna septembrie Benzina și motorina s-au ieftinit atunci cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei a scăzut sub 7 bani pe litru, la doar două zile după ce și benzina a scăzut sub acest prag, după mai multe ieftiniri aplicate de Petrom în această vară.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,6%, ceea ce înseamna că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.