Compania de curierat Cargus și-a relocat depozitul din Târgu Mureș, într-o facilitate cu o suprafață dublă și cu o capacitate de sortare mai mare cu 40%

Cargus Targu Mures 1

Compania de curierat Cargus anunță că și-a relocat depozitul din Târgu Mureș într-o nouă facilitate, extinsă, cu o suprafață dublă și cu o capacitate de sortare mai mare cu 40%. Această mutare face parte din strategia companiei de a-și îmbunătăți și extinde capacitățile operaționale, pentru a răspunde volumelor în creștere.

„Compania noastră face eforturi considerabile în vederea optimizării fluxurilor logistice, iar relocarea depozitului din Târgu Mureș, un nou hub pentru zona Ardealului, este pasul următor în consolidarea strategiei Cargus. Având în vedere volumele în creștere, un depozit mai mare și mai modern era o necesitate, planurile noastre fiind orientate către eficientizarea operațională”, a declarat Nelu Gheorghiță, Chief Operations Officer Cargus.

Noul depozit, situat într-o zonă strategică a județului Mureș, se întinde pe o suprafață de peste 4.500 de metri pătrați, dublă față de cea a locației anterioare. Pe lângă spațiile generoase de depozitare, noua facilitate include birouri, locuri de parcare și oferă o infrastructură care susține fluxul crescut de activitate.

Noul depozit include un sistem de recântărire și de sortare automatizat. Capacitatea de sortare s-a îmbunătățit cu 40% față de locația anterioară, ajungând la 1.700 de colete procesate/oră.

Relocarea va permite extinderea ferestrei operaționale cu 1,5 ore și va contribui la degrevarea altor facilități, inclusiv a hub-ului Cargus din Brașov, dar și la îmbunătățirea întregului flux operațional.

Depozitul din Târgu Mureș va fi deservit de o echipă de 75 de angajați, incluzând funcții de management, curieri, sortatori, agenți financiari și alte roluri esențiale. În funcție de cerințele operaționale, până la 70 de curieri vor putea deservi această locație, asigurând servicii pentru întreaga zonă a județului Mureș.

Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 2 depozite gateway și 36 de depozite în toată țara. În plus, Cargus operează un centru logistic în Polonia pentru servicii de curierat internațional. Compania are peste 3.000 de angajați și colaboratori.

În 2021, Cargus a achiziționat QeOPS, furnizor de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România.

De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.