Wizz Air anunţă oferte promoționale pentru călătorii afectaţi de suspendarea rutelor Aeroitalia către România / Compania italiană spune că va reveni în România în primăvara anului viitor

Aeroitalia Sursa foto: Facebook

Compania aeriană Wizz Air oferă tarife speciale, începând de la 14,99 euro, pentru călătorii afectaţi de suspendarea rutelor Aeroitalia către România, în special pe rutele care leagă Roma şi Bergamo de Bucureşti şi Bacău.

Astfel, de la Roma Fiumicino către Bacău tarifele sunt de 24,99 euro, de la Bacău către Bergamo Orio al Serio – 14,99 euro, iar de la Bucureşti către Roma Fiumicino – 24,99 euro, a anunțat compania potrivit Agerpres.

Călătorii pot profita de tarifele speciale Wizz Air pe aceste rute între 4 şi 30 noiembrie, inclusiv. Tarifele speciale sunt în funcţie de disponibilitate pentru fiecare zbor. Pasagerii pot face rezervări prin intermediul unei pagini dedicate de pe site-ul oficial al Wizz Air.

Conexiunile Aeroitalia către România vor fi suspendate temporar începând cu luna noiembrie, a anunțat compania aeriană, potrivit agenției italiene de presă ANSA.

„Această decizie strategică ne permite să realocăm resursele pentru a răspunde cererii în creștere de pe piața internă italiană”. Nota conchide că zborurile spre România vor fi reluate în mod regulat la sfârșitul lunii martie 2025.

Potrivit site-ului Italiavola, Aeroitalia a luat decizia ca urmare a expansiunii sale puternice pe piața internă italiană, în special în Sardinia și Sicilia, unde prezența companiei a crescut cu 60%.

Această decizie face parte din strategia de creștere a companiei, care include extinderea rutelor interne italiene, cu un accent special pe regiunile Sardinia și Sicilia.

Rutele afectate de suspendarea temporară sunt:

– Roma Fiumicino (FCO) – București Otopeni (OTP) – Bacău (BCM)
– Bergamo Orio al Serio (BGY) – Bacău (BCM)
– Cuneo Levaldigi (CUF) – Bacău (BCM)

Directorul Aeroportului Bacău, Radu Bezniuc, a declarat că pentru Ziarul de Bacău că rutele sunt însă acoperite de ceilalți operatori aerieni, iar pasagerii nu vor avea de suferit.

„Am avut o discuție cu cei de la Aeroitalia, ne-au informat luni că au o problemă în găsirea unei aeronave pentru zborurile din România. Aceasta urma să fie staționată în Bacău, însă nu a mai fost contractată de ei, din anumite motive tehnice. Ne-au asigurat că piața din România e importantă și vor reveni, începând din 30 martie. Acum suntem în situația în care pentru zborurile spre Roma, zilele de operare vor fi acoperite de Wizz Air și Dan Air, iar zborurile spre Torino și Bergamo vor fi acoperite de Dan Air. Din punct de vedere al conectivității suntem acoperiți, impactul nu este așa mare.”, a declarat Radu Bezniuc pentru publicația citată.

Anul trecut, în noiembrie, AeroItalia a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru achiziționarea a 93,86% din acțiunile firmei românești AirConnect contra unei sume încă nedezvăluite, cimentând astfel actualul partneriat al celor două companii aeriene și confirrmând niște zvonuri anterioare cu privire la o eventuală investiție.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.