Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 2,2% în primele opt luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut

trafic, aglomeratie, coada de masini, poluare Sursa foto: Știrile Pro TV

În primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de aceeași perioadă a anului precedent, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,2%, fiecare, arată datele Institutului Național de Statistică.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-20,7%), comerţul cu autovehicule (-13,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,3%). Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 0,3%.

August 2024 comparativ cu august 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, a înregistrat o creştere cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,4%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 13,7%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, a înregistrat o creştere cu 2,7% faţă de luna august 2023.

Perioada 1.I-31.VIII.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023

În perioada 1.I-31.VIII.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 2,2%, ca urmare a creşterii cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+18,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,8%) și comerţul cu autovehicule (+2,7%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scǎzut cu 15,4%. În perioada 1.I-31.VIII.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,2%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.