Afacerile din servicii pentru populației au scăzut în primele opt luni ale anului. Cel mai mult s-au diminuat activitățile agențiilor turistice

turism calatorii Sursa foto: Pixabay

În primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de aceeași perioadă a anului trecut atât ca serie brută cu 1,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Cel mai mult au scăzut activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,0%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%). Scăderi au înregistrat: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,1%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024, faţă de luna precedentă, a crescut cu 2,1%.

August 2024 comparativ cu august 2023

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu luna august 2023, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,8%). Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,4%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,6%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2024 a scăzut cu 1,8%, comparativ cu luna august 2023.

Perioada 1.I-31.VIII.2024 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2024 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-7,0%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 11,8%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,5% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.