Proiectul de criptomonede fondat de Sam Altman, care scanează irisul oamenilor pentru a crea un „pașaport digital”, își schimbă denumirea în World Network. O nouă versiune a „sferei” a fost prezentată în SUA

Screenshot 2024-10-19 190509 Foto: world.org

Worldcoin, un proiect de criptomonede fondat de Sam Altman, CEO al OpenAI, a declarat joi că își schimbă denumirea în World Network și că lucrează mai intens la scanarea irisului fiecărui om cu ajutorul dispozitivelor sale „orb” („sfera”), transmite Reuters.

Principala sa ofertă este World ID, pe care compania îl descrie ca fiind un „pașaport digital” pentru a dovedi că titularul său este un om adevărat și pentru a face diferența față de programele tip chatbot din online, care folosesc inteligență artificială.

World Network, care este criticat cu privire la colectarea datelor, a prezentat joi, în cadrul unui eveniment desfășurat la San Francisco, o nouă versiune a dispozitivului său sferic de scanare a irisului, despre care a afirmat că dispune de conectivitate 5G și de funcții îmbunătățite de confidențialitate și securitate.

De asemenea, a prezentat o serie de noi modalități de a facilita accesul la dispozitiv, cum ar fi locații de retail special amenajate și un parteneriat cu serviciul de livrare Rappi din America Latină pentru a oferi sferele oamenilor.

Pentru a obține un World ID, un client se înscrie pentru a efectua o scanare a irisului în persoană folosind „globul” World Network, o bilă argintie cu dimensiunea aproximativă a unei mingi de bowling.

După ce sfera scanează și verifică dacă persoana este un om real, se creează un World ID. Ca un stimulent, cei care se înscriu în anumite țări primesc un token pentru criptomoneda numită WLD.

Compania din spatele World Network este Tools for Humanity, cu sedii în San Francisco și Erlangen, Germania. De la lansarea proiectului în iulie 2023, peste 6,9 milioane de persoane s-au înscris pentru scanarea irisului, potrivit companiei.

Apărătorii confidențialității au criticat proiectul cu privire la colectarea, stocarea și utilizarea datelor personale.

Anterior în acest an, Spania și Portugalia au emis interdicții temporare, iar Argentina și Marea Britanie au declarat că vor examina World Network.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.