Al Pacino spune că a trecut de la 50 de milioane de dolari la faliment și a ajuns astfel pe o lungă listă de vedete care au făcut și pierdut sume uriașe de bani

Al Pacino Jack and Jill Sursa foto: captură video

Al Pacino a ajuns de la 50 de milioane de dolari la faliment cheltuind prea mult, ignorându-și finanțele și folosind un contabil care, în cele din urmă, a ajuns la închisoare pentru fraudă. El se alătură unei lungi liste de celebrități care au făcut și au pierdut averi uriașe în timpul carierei lor, scrie Business Insider.

Actorul din „Scarface”, în vârstă de 84 de ani, a detaliat problemele sale financiare în noua sa autobiografie, „Sonny Boy”. Una dintre primele sale crize de bani a avut loc după ce a terminat de filmat „Nașul”, iar studiourile MGM l-au dat în judecată pentru că a acceptat acel rol când îl distribuiseră deja într-o comedie despre mafie.

„A fost ca și cum aș fi fost un fel de parior și agenții de pariuri aveau de gând să mă prindă”, a scris Pacino. „A trebuit să angajez avocați care să mă ajute să ies din acel contract. Curând am ajuns și eu să am datorii de 15.000 de dolari către avocați.”

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Într-o scenă care amintește oarecum de un film cu mafioți, Pacino a stabilit o întâlnire cu șeful studioului și i-a cerut să renunțe. „Mă omori. Nu am niciun ban și trebuie să continui să plătesc avocați pentru că mă tot dați în judecată”, a scris el.

Șeful studioului a fost de acord să se retragă în schimbul faptului că Pacino a lăsat MGM să se uite primul la orice carte sau scenariu pe care dorea să îl facă – o ofertă pe care Pacino nu a putut să o refuze.

Născut și crescut în New York, Pacino a continuat să facă avere jucând în filme precum „Heat” și „Donnie Brasco”. El a declarat că, practic, și-a ignorat finanțele în cea mai mare parte a carierei sale, având încredere în contabilul său pentru a-i gestiona banii. În cele din urmă, și-a verificat actele în 2011, când tocmai se întorsese dintr-o escapadă extravagantă a familiei în Europa, și a fost surprins să vadă că era mai bogat decât înainte să plece.

Alte câteva semnale de alarmă l-au condus în cele din urmă la un contabil care i-a spus că, în opinia sa, actualul său contabil era un „escroc arogant”.

„Eram falit”, scrie Pacino. „Aveam 50 de milioane de dolari, iar apoi nu mai aveam nimic. Aveam proprietăți, dar nu aveam niciun ban.”

El adaugă mai târziu: „Nu există aproape nimic mai rău pentru o persoană faimoasă – există să fii mort, iar apoi să fii falit.”

„Chiar dacă aveam doar două mașini, plăteam cumva pentru 16, împreună cu 23 de telefoane mobile despre care nu știam”, scrie el. „Peisagistul primea 400.000 de dolari pe an și, atenție, asta era pentru amenajarea unei case în care nici măcar nu locuiam”.

„Totul se rezuma la: hai să-l facem fericit pe actorul ăsta tâmpit, să-l facem să muncească în continuare și noi vom culege.”

Pacino a spus că a închis ochii la finanțele sale pentru că a crezut că ar fi prea greu de înțeles și a simțit că era prea bătrân și nu avea timp să le înțeleagă.

Starul de cinema a fost nevoit să se zbată pentru a rămâne pe linia de plutire. A vândut una dintre cele două case ale sale, a vândut cafea după ce anterior refuzase să facă reclame, a participat la seminarii care l-au ajutat să-și acopere facturile lunare și a jucat într-un film numit „Jack and Jill” cu Adam Sandler pentru că „m-au plătit mult pentru asta”.

În aceeași perioadă, a scris el, a aflat că fostul său contabil a fost arestat, acuzat de conducerea unei scheme Ponzi și condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

Mulți sportivi, actori, muzicieni și alte celebrități au făcut și au pierdut sume uriașe de bani. Lista îi include pe cântărețul Michael Jackson, boxerul Mike Tyson, rapperul 50 Cent, starul fotbalului Diego Maradona și simbolul baschetului Dennis Rodman.

Oamenii care primesc câștiguri uriașe atunci când sunt relativ tineri și nu sunt obișnuiți să fie bogați tind să fie mai expuși riscului de a avea probleme financiare.

„Ei știu că banii nu vor dura pentru totdeauna, nu-i așa?”, a declarat legenda baschetului Charles Barkley într-un episod din luna mai al podcastului «Club Shay Shay» despre tinerii sportivi care poartă cămăși Louis Vuitton și pantofi Dior.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.