OFICIAL Corina Crețu, numită președinte interimar la AMEPIP

Corina Cretu Sursa foto: Economedia

Corina Crețu, fost europarlamentar român și fost comisar european, a fost numită președinte interimar la AMEPIP, super-agenția care va controla toate companiile de stat, până când Guvernul va finaliza seleecția noilor șefi pe guvernanța corporativă, arată o decizie publicată luni în Monitorul Oficial. Informația a fost publicată în exclusivitate, săptămâna trecută, de Economedia și G4Media.

Corina Crețu a declarat pentru Economedia și G4Media: „Mi-am afirmat disponibilitatea încă de când am plecat din Parlametnul European de a-mi pune toată experiența și cunoștințele în efortul de modernizare a României. după 16 ani de Bruxelles, din care cinci ani am avut onoarea de a fi comisar european și de a rezolva probleme de acest gen în multe din cele 27 de state pentru are am fost responsabilă”.

Ciprian Hojda a fost numit vicepreședinte interimar al Agenției, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

AMEPIP a fost condusă din funcția de președinte până în luna iulie de Mihai Precup, care și-a dat demisia, după ce Economedia a scris în exclusivitate că nu îndeplinea cerințele de experiență necesare pentru a ocupa acest post.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Ceilalți doi vicepreședinți, Ciprian Hodja și Victor Moraru, și-au dat și ei demisiile, dar au rămas interimari în AMEPIP. Nici Ciprian Hojda nu respecta cerințele de experiență necesare pentru post. În schimb, Victor Moraru, unul dintre apropiații lui Marian Neacșu, considerat eminența cenușie a guvernului și omul care controlează agenda premierului Marcel Ciolacu, era suspectat de incompatibilitate și conflict de interese pentru modul în care a ajuns vicepreședinte al AMEPIP. Motivul este faptul că Victor Moraru a participat la selecția membrilor comisiei care ulterior urma să îl numească în funcția de vicepreședinte AMEPIP, ceea ce duce la incompatibilitate și conflict de interese.

Citește aici detalii: Șefii super-agenției AMEPIP și-au depus demisiile în luna iulie, după dezvăluirile Economedia privind conflict de interese.

Înființarea AMEPIP este dintre reformele asumate de România în PNRR considerate încă neîndeplinite de către Comisia Europeană. Astfel, această reformă este una dintre cele care încă blochează cererea de plată numărul 3 din PNRR, în valoare de 2 miliarde de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.