Musk spune că oamenii ar trebui să se relaxeze cu privire la costuri și să aibă copii: „Se va rezolva”

elon musk, spacex, tesla, miliardar american, twitter Sursa foto: Flickr / NASA Kennedy via Wikimedia Commons

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a declarat că oamenii ar trebui să aibă mai mulți copii, fără să se streseze prea mult cu privire la costurile asociate creșterii copiilor, scrie Fortune.

Când i s-a cerut sfatul pentru persoanele mai tinere care doresc să întemeieze o familie, CEO-ul Tesla, care are în prezent o valoare estimată la 241 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, a spus să „înceapă imediat”.

„Cred că oamenii își fac prea multe griji cu privire la faptul că vor avea copii și, uneori, este dificil să îți ajungă banii până la sfârșit de lună și așa mai departe”, a spus Musk în timpul unui miting pro-Trump în Pennsylvania.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

„Dar sincer, nu există un moment mai bun ca prezentul. Doar aveți copii. Nu vă va părea rău. Se va rezolva.”, a adăugat el.

Creșterea unui copil în SUA până la vârsta de 17 ani costa o familie aproximativ 233.610 dolari, arătau unele estimări guvernamentale americane din 2015. În plus, inflația galopantă din ultimii ani a afectat în special părinții, iar trei din patru părinți spun că este „mult mai scumpă decât se așteptau” creșterea unui copil, potrivit unui studiu LendingTree din aprilie.

Ponderea părinților care au declarat că se descurcă bine din punct de vedere financiar a scăzut, de asemenea, la 73% în 2023, de la 75% în 2021, a scris Wall Street Journal.

Musk, care a confirmat nașterea celui de-al 12-lea copil al său în iunie, este obsedat de ani de zile de amenințarea declinului populației. Într-o postare din februarie pe X, el a încurajat oamenii să aibă trei sau mai mulți copii pentru a „ajuta omenirea să crească” și, de ani de zile, a promovat teoriile „pronataliste” care, în unele cazuri, leagă scăderea ratei natalității de prăbușirea definitivă a civilizației occidentale.

„O rată a natalității în colaps este de departe cel mai mare pericol cu care se confruntă civilizația”, a scris el pe Twitter în 2022.

Cu toate acestea, experții au respins afirmațiile lui Musk și ale altor pronataliști din Silicon Valley, precum investitorul Marc Andreessen, potrivit cărora creșterea numărului de copii va contribui la rezolvarea problemelor omenirii. În august, doi astfel de experți, Emily Klancher Merchant, profesor asistent de studii științifice și tehnologice la UC Davis, și Win Brown, cercetător afiliat la Centrul de Studii în Demografie și Ecologie al Universității din Washington, au comparat impulsul pronatalist de a avea mai mulți copii cu o „schemă Ponzi” în care noile generații suportă greutatea generațiilor mai în vârstă. De asemenea, aceștia au afirmat că reglementarea și redistribuirea ar fi o modalitate mai bună de a rezolva problemele sociale și economice.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.