Germania, cea mai mare economie din UE, are nevoie de reforme și de investiții pentru a depăși recesiunea, transmite directorul FMI pentru Europa

germania, steag germania Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Germania are nevoie atât de reforme structurale, cât şi de mai multe investiţii în infrastructura publică pentru a depăşi recesiunea, a declarat directorul Departamentului pentru Europa al FMI, Alfred Kammer, într-un interviu acordat cotidianului Sueddeutsche Zeitung, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

“Fără o infrastructură funcţională, nu poate exista o economie productivă”, a spus Alred Kammer în interviul publicat marţi.

Pentru a mobiliza mai mulţi bani ar putea fi o idee bună să fie revizuite actualele reguli referitoare la creditare, a mai spus Kammer. “La FMI am calculat deja acest lucru în urmă cu ceva timp. Frâna datoriilor poate fi relaxată şi ponderea datoriei guvernamentale în PIB va continua să scadă”, a precizat oficialul FMI.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, insistă pe respectarea frânei datoriilor, care limitează deficitul bugetar la 0,35% din PIB, în pofida faptului că previziunile arată că 2024 va fi al doilea an în care Germania va fi în recesiune, iar 2025 va fi un an cu o creştere anemică. În schimb,colegul său de la Economie, Robert Habeck, a propus recent un fond de mai multe miliarde de euro pentru a stimula investiţiile şi a restabili creşterea economică.

Întrebat cine are dreptate în această dispută care există în interiorul Guvernului german, Alred Kammer a răspuns: “Am avea de câştigat dacă politicienii ar comunica în mod clar care este strategia lor pe termen mediu şi lung”. Acest lucru este valabil în special în ceea ce priveşte restructurarea prietenoasă cu mediul a Germaniei. “Companiile vor investi numai dacă ştiu ce se va întâmpla în următorii 10 sau 15 ani”, a spus Kammer.

Guvernul de la Berlin mizează în prezent pe o contracţie de 0,2% a PIB-ului în 2024. Produsul Intern Brut al celei mai mari economii europene s-a contractat deja cu 0,3% în 2023. O nouă contracţie ar însemna doi ani la rând de scădere a economiei germane.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: