Studiu. Peste jumătate dintre antreprenorii români din tehnologie vizează pieţele globale pentru dezvoltarea afacerii

Tablete, digitalizare, tehnologie Sursă foto: Dacia

Mai mult de jumătate (53%) dintre antreprenorii români de tehnologie îşi orientează iniţiativele către pieţele internaţionale, ceea ce demonstrează adaptabilitate, planificare strategică şi o viziune globală, arată rezultatele unui studiu realizat de EY România şi Endeavor, dat publicităţii marţi.

Conform cercetării cu titlul “Profilul antreprenorului român în tehnologie”, Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt oraşele care sprijină antreprenoriatul tehnologic în România, iar din 2014 şi până în prezent Capitala României a înregistrat o creştere de 35,9% a numărului de iniţiative antreprenoriale. În acelaşi timp, Cluj-Napoca a avut o creştere de 66,5%.

De asemenea, jumătate dintre antreprenorii români care lucrează în sectorul tehnologic îşi încep afacerile înainte de vârsta de 25 de ani, iar o pondere de 11% debutează în domeniu chiar înainte de a împlini 18 ani.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ca nivel de educaţie al antreprenorilor din tehnologie, 90% dintre ei au cel puţin o diplomă de licenţă, domeniile predominante de studiu fiind disciplinele tehnice (45%) şi finanţele sau economia (29%), transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, peste jumătate dintre antreprenorii români din tehnologie (53%) vizează pieţele internaţionale pentru dezvoltarea globală a afacerii. Totodată, aceştia preferă iniţiativele colaborative, cu rate de succes mai mari pentru afacerile fondate de mai multe persoane (80%), comparativ cu iniţiativele solo (20%).

Cu toate acestea, 95% dinte respondenţi au afirmat că preferă să menţină controlul privat asupra propriilor afaceri, ceea ce poate limita potenţialul de creştere din cauza reticenţei de a accepta finanţare externă, notează realizatorii studiului. În plus, antreprenoriatul pare să fie influenţat de familie şi cercurile sociale apropiate, timp în care 53% dintre respondenţi raportează o conexiune familială sau socială cu antreprenoriatul.

În ceea ce priveşte finanţarea, majoritatea antreprenorilor au declarat că se bazează pe fonduri personale (42%) pentru capitalul iniţial, urmate de “angel investors” (19%) şi fonduri de investiţii (15%). În context, şapte din zece (71%) antreprenori pun în aplicare cunoştinţele anterioare pentru a-şi conduce afacerile.

Studiul EY şi Endeavour a fost efectuat pe un eşantion de 126 de lideri de afaceri din comunitatea antreprenorială a industriei tehnologice româneşti, care au primit chestionarul online creat în Qualtrics XM.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.