Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reacţionat, luni, după ce salariaţii ELCEN au protestat faţă de prevederile Ordonanţei trenuleţ, precizând că reorganizarea nu va viza angajaţii ”care îşi fac treaba”, respectiv pe cei din producţie şi din centrale, ci pe cei care “plimbă hârtii”, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis, luni, precizări, după protestul salariaţilor ELCEN care au refuzat să intre la muncă.

Angajații ELCEN (Electrocentrale București n.r.) din tura de zi au refuzat să muncească în dimineața zilei de 27 ianuarie, în semn de protest față de înghețarea salariilor, în urma adoptării ordonanței trenuleț, potrivit Digi24.ro. Dacă situația se prelungește, există riscul ca bucureștenii să rămână fără apă caldă și căldură.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

“În tot ceea ce facem, respectăm legea, respectăm munca cinstită şi cheltuirea corectă a banului public. Asta solicităm tuturor partenerilor sociali. Nu vom ezita să aplicăm prevederile legale şi să asigurăm serviciul public de producţie a agentului termic pentru bucureşteni. Am avut şi avem deschidere totală pentru un dialog constructiv şi corect”, a transmis Burduja.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută s-au stabilit mai mulţi paşi, la care s-au angajat reprezentanţii sindicatului şi ai companiei.

”Aşteptăm ca aceşti paşi să fie făcuţi, iar soluţiile potenţiale explorate, în cadrul unor noi discuţii. Am discutat, totodată, adresa pe care am înaintat-o tuturor companiilor din portofoliul ministerului energiei, inclusiv ELCEN, prin care am solicitat reducerea cheltuielilor. Vreau să fiu bine înţeles de către toţi cei care ar putea fi manipulaţi: nu sunt vizaţi oamenii din producţie, din centrale, oamenii care îşi fac treaba”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”sunt vizaţi cei care plimbă hârtii între birouri sau nu respectă programul de muncă”.

”Personalul administrativ este supradimensionat şi, dacă asta îi supără pe reprezentanţii sindicatului, îi anunţ că nu vom da înapoi de la măsurile de eficientizare. Acestea vor însănătoşi companiile şi, până la urmă, vor genera condiţii mai bune pentru toţi cei care îşi doresc şi merită să rămână”, a mai transmis Burduja.

Acesta avertizează, însă, că nu va exista un dialog ”cu Bucureştiul luat ostatic”.

”Reducerea cheltuielilor publice este absolut necesară, iar decizia de zilele trecute privind ratingul de ţară ne arăta asta foarte clar. La nivel uman, pot înţelege nemulţumirile, dar nu pot accepta să nu se schimbe nimic în modul în care companiile cu capital de stat, multe dintre ele monopoluri, cheltuie fondurile. Apelul meu ferm şi direct este ca aceste acţiuni de protest să nu pună în pericol furnizarea apei calde şi căldurii în Bucureşti. Nu este corect faţă de milioane de bucureşteni”, a mai declarat ministrul.