Paul Damian, un tânăr de 28 de ani din Sibiu, și-a împlinit visul de a deveni antreprenor. Chiar dacă are un loc de muncă stabil ca electrician și instalator, el și-a dorit să aibă ceva al lui. Cu forțe proprii, curaj și inspirație, dar și cu o investiție de 12 000 de euro tânărul sibian a reușit sa pornească o afacere proprie.
O poveste de succes
Paul Damian s-a învățat de mic cu munca. De la 12 a lucrat pe șantier și a învățat meserii care să îi asigure un viitor. Un gând l-a însoțit permanent: aceea de a avea propria afacere.
Cu ajutorul familiei (tatăl, sora, unchiul), Paul a reușit să deschidă un bar dedicat jocurilor de societate (board games) într-un cartier în plină dezvoltare, în Sibiu.
Cu o investiție de aproximativ 12.000 de euro și sprijinul familiei, Paul a transformat un spațiu închiriat într-un loc dedicat socializării și jocurilor de societate.
„De la vârsta de 12 ani lucrez pe șantier, iar de mult timp mă gândeam să-mi deschid o afacere a mea. Știam că-mi doresc să creez ceva în zona de board games (n.r. jocuri de societate) și bar. Acesta a fost primul gând pe care l-am avut și am ales să deschid acest loc în Cartierul Arhitecților, într-un spațiu închiriat de la unchiul meu”, a povestit Paul pentru Turnul Sfatului.
O afacere construită cu propriile mâini
Paul a fost mereu atras de ideea de a aduna mai mulți oameni la un loc unde să se poată relaxa și socializa.

„Mi s-a părut ideal pentru că nu exista nimic de acest gen în zonă. Inițial, am vrut să creez un loc pentru biliard, ping-pong și board games, iar apoi a apărut și ideea de bar”, povestește el.
A amenajat totul alături de tatăl său. De la mobilier, mese, bănci, barul la instalații, totul a fost realizat cu propriile mâini.
„Eu și tatăl meu, fiind electricieni, ne-am ocupat de partea aceasta, având toate echipamentele și materialele necesare, lucru care a fost foarte util. Acum învăț să prepar băuturile pentru partea de bar. Sora mea m-a ajutat mult, ocupându-se de partea de rețete, dar și de alegerea diferitelor instrumente necesare pentru bar”, a mai spus el pentru sursa citată.
Paul damian este încrezător în viitor, mai ales că cei care au trecut deja pragul localului au fost încântați de ce au găsit și revin „seară de seară”, așa cum spune tânărul antreprenor.
Barul funcționa pe bază de rezervare în weekend-uri, iar în viitor va putea fi închiriat pentru evenimente tematice.