Tendința de a avea un aparat de prăjit cafea direct în cafenea câștigă tot mai mult teren în România. Octavian Petruț, fondatorul Kestar Coffee, spune că cererea pentru astfel de echipamente este în creștere, mai ales pentru prăjitoarele de capacitate mică, care pot fi integrate ușor în spațiul unei cafenele, relatează G4Food.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Din ce în ce mai multe cereri vin, în special pentru prăjitoare mici de un kilogram, care se pot pune pe o tejghea de bar”, explică Petruț. Pe lângă aspectul practic, acesta subliniază că mirosul plăcut și atmosfera creată de prăjirea cafelei pe loc atrag clienții și adaugă un plus de autenticitate businessului.

Cum funcționează un aparat de prăjit cafea?

Prăjitoarele utilizate în cafenele funcționează prin prăjirea boabelor de cafea verzi într-un tambur rotativ, unde temperatura și fluxul de aer sunt atent controlate. Procesul durează între 10 și 15 minute, în funcție de nivelul de prăjire dorit. „Prima etapă este uscarea, apoi urmează dezvoltarea aromei, iar la final cafeaua trebuie să fie lăsată la degazare timp de două-trei săptămâni pentru a-și atinge potențialul maxim”, explică Petruț, prezent la CoffeEast Festival, care are loc în acest final de săptămână, la Hala Laminor, din București.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Costurile pentru un astfel de echipament variază în funcție de capacitate. „Un prăjitor de un kilogram costă aproximativ 3.500 de euro cu TVA inclus, în timp ce unul de șase kilograme, complet automatizat, poate ajunge la 25.000 de euro sau mai mult”, precizează fondatorul Kestar Coffee.

Un avantaj major al prăjirii pe loc este controlul asupra calității și prospețimii cafelei. Totodată, acest proces oferă o experiență senzorială unică pentru clienți și poate deveni un punct de atracție al cafenelei. Totuși, Petruț atrage atenția că boabele trebuie ambalate corespunzător, în pungi speciale cu valvă de degazare, pentru a evita oxidarea prematură.