Premieră pentru gastronomia indiană: Un restaurant cu acest specific din Dubai, recompensat cu trei stele Michelin

un chef gateste la restaurantul tresind studio Sursa foto: Facebook / Trèsind Studio

Celebrul Ghid Michelin a atribuit trei stele, joi, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, unui restaurant indian din acest stat situat în regiunea Golfului Persic, marcând astfel o premieră pentru gastronomia indiană, informează AFP, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Strigăte de bucurie și ropote de aplauze au salutat anunțul prin care prestigioasa recompensă a fost atribuită restaurantului indian Tresind Studio, coordonat de maestrul bucătar Himanshu Saini, precum și unui alt restaurant din Dubai, FZN, condus de maestrul bucătar Bjorn Frantzen.

Niciunul dintre restaurantele din această țară din regiunea Golfului Persic nu mai primise până acum distincția supremă — trei stele — decernată de Ghidul Michelin.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Astăzi, am devenit conștient (…) de greutatea pe care o reprezintă obținerea celor trei stele Michelin în calitate de unicul restaurant indian din zonă”, a declarat Bhupender Nath, fondatorul Tresind Studio.

Bucătarul său, Himanshu Saini, în vârstă de 38 de ani, și-a exprimat „mândria” și speranța că „acest premiu îi va motiva pe tinerii bucătari să vină aici”.

„Este un moment mare pentru gastronomia indiană”, a adăugat el.

În bogatul emirat din zona Golfului Persic, a cărui populație este alcătuită în procent de 90% din expatriați, trăiesc aproximativ 3,5 milioane de cetățeni indieni.

Directorul internațional al Ghidului Michelin, Gwendal Poullennec, a ținut să salute creativitatea tânărului bucătar de 38 de ani, despre care a spus că este „un pionier” care a deschis calea pentru „multe alte talente să se alăture industriei din India”.

Succesul în gastronomia indiană

Pe site-ul său, restaurantul Tresind Studio își declară ambiția de a buscula ideile preconcepute despre gastronomia indiană, „prezentând arome atât noi, cât și familiare, printr-o lentilă creativă”.

„O capodoperă de originalitate și precizie, meniul de degustare surpriză, alcătuit din numeroase feluri de mâncare, combină arome din cele patru colțuri ale Indiei”, precizează Ghidul Michelin pe site-ul său.

Acest restaurant cu 20 de locuri, cu o bucătărie deschisă spre Palm Jumeirah, un arhipelag de insule artificiale luxoase, fusese deja premiat cu două stele Michelin.

El „a intrat în istorie devenind primul restaurant indian din lume care a primit cea mai înaltă distincție din partea Ghidului Michelin”, subliniază comunicatul de presă dat publicității la finalul ceremoniei.

Ghidul Michelin nu este prezent în India. Tot mai mulți bucătari indieni sunt premiați în întreaga lume, dar „niciunul nu a atins un astfel de nivel de excelență”, a declarat directorul său internațional.

Gwendal Poullennec a salutat, de asemenea, performanța „impresionantă” a restaurantului FZN, condus de Bjorn Frantzen, care s-a deschis în urmă cu doar câteva luni în acest oraș și este construit tot pe o insulă artificială din Palm Jumeirah.

Cu peste 13.000 de restaurante și cafenele și peste 18,7 milioane de turiști găzduiți anul trecut, emiratul din Golful Persic încearcă să se impună și în calitate de destinație gastronomică de renume mondial.

Dubai a fost primul oraș din Orientul Mijlociu care s-a alăturat colecției Ghidului Michelin în 2022, fiind urmat puțin mai târziu de emiratul vecin Abu Dhabi.

De atunci, numărul restaurantelor sale care sunt incluse în selecție a crescut de la 69 la 119.

Palmaresul din 2025 include, de asemenea, trei restaurante care au primit două stele Michelin și 14 restaurante care au primit o stea Michelin.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.