Consilierii județeni din Bihor au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, procedura de concesionare prin licitație publică a parcelelor de teren din parcurile industriale Ștei, Aleșd, Beiuș și Marghita, chiar dacă ultimele trei sunt încă în faza de execuție, precum și prețurile de pornire a licitațiilor, informează ebihoreanul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Pentru parcul din Ștei acesta va fi de 1,10 euro/mp/an, pentru cel din Aleșd de 1,50 euro/mp/an, pentru parcul din Beiuș de 1,30 euro/mp/an, iar pentru cel din Marghita de 1,20 euro/mp/an.

În cazul tuturor celor patru parcuri, amenajate cu fonduri europene și de la bugetul județului, închirierea parcelelor ar urma să se facă pe 10 ani, iar firmele rezidente vor putea accesa granturi ce totalizează 17,87 milioane euro.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

„Vrem să dăm firmelor interesate posibilitatea să acceseze fondurile nerambursabile”, a explicat președintele CJ Bihor, Mircea Mălan, motivul pentru care condițiile de închiriere au fost stabilite acum, înainte ca parcurile din Beiuș, Aleșd și Marghita să fie finalizate. Practic, firmele – luând cunoștință de aceste condiții – își pot pregăti de pe acum documentațiile de accesare a fondurilor, disponibile până la finele anului 2027. „Licitațiile pentru închirierea parcelelor le vom lansa și finaliza în această vară, înainte ca lucrările să fie finalizate, tocmai pentru ca firmele să aibă posibilitatea de a ajunge la fondurile care le sunt dedicate”, a spus Mălan.

Cele patru parcuri vor putea găzdui, în total, 61 de firme, din cele mai variate domenii, de la producția alimentară și prelucrarea lemnului până la producția de materiale de construcții, iar acestea vor putea accesa fonduri europene anume alocate cu condiția să adopte tehnologii moderne și inovative. Citește integral pe ebihoreanul.ro