Şeful Rosneft: Criza gazelor din Europa a demonstrat riscurile de a renunţa prea rapid la sursele tradiţionale de energie

rosneft-refinery_0 sursa fot: russiabusinesstoday.com

Criza gazelor din Europa a demonstrat riscurile de a renunţa prea rapid la sursele tradiţionale de energie, a declarat joi şeful gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Secin, adăugând că investiţiile insuficiente pot pune în pericol capacitatea de a răspunde cererii, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Remarcile lui Secin, care este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, reflectă gradul de opoziţie al puternicului sector energetic rus la tranzitul rapid la energia regenerabilă, subiect care se va afla în centrul summitului ONU pentru climă care va începe duminică în Scoţia.

Secin a declarat la o conferinţă de energie din Verona, Italia, că investiţiile globale în petrol şi gaze în acest an vor fi doar jumătate faţă de nivelul din 2014. Energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe deplin sursele tradiţionale de energie nici pe termen lung, a spus el, iar obiectivele privind neutralitatea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele şi cărbunele.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Rusia este al patrulea cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din lume, dar a declarat că îşi propune să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2060 – o ţintă pe care Marea Britanie, în calitate de gazdă a summit-ului COP26 asupra climei, a îndemnat-o să o devanseze cu 10 ani.

Ţara se confruntă cu o provocare uriaşă în reducerea dependenţei economiei sale de hidrocarburi. Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a nu participa în persoană la discuţii a fost privită ca o lovitură adusă speranţei unui acord revoluţionar privind acţiunile de reducere a schimbărilor climatice.

Secin a spus că criza gazelor din Europa, care se confruntă cu creşterea preţurilor gazelor naturale pe fondul stocurilor scăzute şi al cererii mai mari de energie în alte părţi ale lumii, a accentuat importanţa stocurilor de mărfuri.

”Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj… despre fragilitatea echilibrelor pieţei energetice şi riscurile legate de accelerarea tranziţiei energetice şi descurajarea energiei tradiţionale”, a declarat el la Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Secin a mai spus că majorarea preţului gazelor ar putea duce la supraîncălzirea pieţelor ţiţeiului. Citând analişti de la Citi şi Goldman Sachs, el a afirmat că ar putea declanşa o cerere suplimentară de petrol de până la 1 milion de barili pe zi.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: