Românii au început să renunțe la ieșirile în oraș, din cauza scumpirilor. Patronii de restaurante se plâng că, din cauza creșterii prețurilor, au rămas fără clienți. Încasările mai slabe coroborate cu cheltuielile mai mari ar putea duce la un colaps în industrie, atrag atenția aceștia, scrie Digi24.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De aproximativ o lună, numărul comenzilor de mâncare la restaurante a scăzut. La fel se întâmplă și cu rezervările, acestea sunt din ce în ce mai puține. Oamenii spun ca în raport cu veniturile lor, prețurile practicate sunt mult prea mari.

Patronii au o și o explicație pentru prețurile piperate din restaurante.

Analize Economedia

Hidroelectrica logo
armament-romania
utilitati, electricitate, energie
Angajați, recrutări
inflatie
aparare militari
baraj Hidroelectrica
joburi, oameni, persoane, agitație, aglomeratie, locuri de muncă, muncă, angajatori, stradă
Neptun Deep
bursa, investitii, indici, cresteri, scaderi, investitori
calcule buget
Biserica fortificată din Bierțan) de Kayle Kaupanger
Economii, Bani, Tineri, Pușculiță
investiții, creșteri, acțiuni, bursă, taur, bull
cresteri, dividende, bursa, piata de capital
Dubai proprietati imobiliare
România-Ungaria steaguri
un programator lucreaza la un laptop
adrian-dragos-paval-dedeman
economie calcule
somer calculator
burse, piete, multipli
bani, lei, economie, finante, deficit, inflatie
armata romana, capu midia, romania, nato, militari, soldati, antrenament, exercitiu militar, himars, rachete, sisteme de aparare aeriana
auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
transport
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume

Laurențiu Mălăescu, producător: „S-a scumpit foarte mult și curentul. Automat se resimte și la noi, în cheltuielile pe care le avem pentru întreținerea solariilor. Automat o să se scumpească și legumele. An de an se scumpesc cu cel puțin 10-15%, dar anul acesta au crescut foarte mult într-un timp foarte scurt”.

Constantin Pănescu, proprietarul unui restaurant: „Deja se simte și se vede că la noi, spre exemplu, în zona Rânca, pentru cei 564 de investitori de aici, sezonul s-a terminat înainte de a începe”.