Acțiunile Telecom Italia cresc cu 25% pe bursa din Milano, după oferta fondului american KKR

Achizitii pixabay.com

Acțiunile Telecom Italia (TIM) creșteau cu peste 25%, luni, la deschiderea bursei din Milano, după informația privind o ofertă de cumpărare din partea fondului american KKR, care corespunde unei valorizări a companiei de circa 11 miliarde de euro, potrivit Le Figaro.

La ora 09,11, acțiunea TIM câștiga 25,92% la 0,44 euro, pe o piață în echilibru. Grupul francez Vivendi, principalul acționar al TIM cu peste 23% din acțiuni, câștiga 2,71% la bursa din Paris în jurul orei 10,00.

Oferta KKR, de 0,505 euro pe acțiune, conduce la o valorizare de circa 11 miliarde de euro iar OPA vizează obținerea a cel puțin 51% din capitalul TIM.

Această ofertă, care a fost examinată duminică de consiliul de administrație al TIM și este calificată drept „amicală” de către KKR, este supusă altor două condiții: un audit aprofundat al conturilor și situației TIM (respectiv faza denumită due diligence, clasică înaintea unei achiziții), care ar urma să dureze circa patru săptămîni, precum și aprobarea autorităților competente.

Guvernul italian dispune de o „acțiune de aur” (care conferă drept de veto în anumite condiții) în virtutea caracterului strategic al TIM.

Duminică seara, ministerul italian al Economiei a anunțat crearea unui „grup de lucru” pentru analizarea ofertei.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *