Continental vrea să găsească soluții pentru creșterea producției în restul Europei pentru a compensa pierderile cauzate de închiderea fabricii din Rusia. România, printre ținte

Continental Sursa foto: Continental

Producătorul de componente auto german Continental, activ și în România, lucrează la identificarea zonelor în care poate crește producția pentru a compensa pierderea producției de la fabrica sa de la Kaluga din Rusia, unde producția a fost suspendată.

Furnizorul a vândut anterior bunuri de la uzina Kaluga, care realizează produse din cauciuc, anvelope și plastic, pentru țările învecinate, precum și pentru deservirea pieței interne, a declarat miercuri CEO-ul Nikolai Setzer.

„Era prea devreme pentru a spune dacă uzina din Kaluga se va închide definitiv”, a spus Setzer, vorbind la o conferință de presă după rezultatele anuale ale companiei, citat de Automotive News.

Continental a anunțat marți că a suspendat producția la fabrică din cauza invaziei ruse a Ucrainei și a oprit importurile și exporturile către și din Rusia.

„Veniturile din Rusia reprezintă mai puțin de 1% din veniturile globale”, a adăugat directorul financiar Katja Duerrfeld. Compania nu deține nicio fabrică în Ucraina.

Compania e prezentă și în România, unde deține  şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Sursa foto: Continental

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *