Avtovaz va relua parțial producția la fabricile din Togliatti și Izhevsk

lada Sursa foto: Lada

Cel mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, își va relua parțial operațiunile la fabricile sale Togliatti și Izhevsk din 16 martie, în ciuda lipsei persistente de componente, a anunțat joi, pentru că dorește să protejeze veniturile personalului său din Rusia.

Avtovaz, controlată de producătorul francez Renault, și-a oprit fabricile din Togliatti și Izhevsk pentru câteva zile în această lună, în timp ce se confruntă cu o criză în aprovizionarea cu componente electronice.

Reluarea parțială a producției, scrie Reuters, vine pe fondul „crizei în curs de aprovizionare cu componente electronice și pentru a preveni o scădere semnificativă a nivelului veniturilor personalului companiei”, a anunțat Avtovaz.

Compania va anunța separat un program de lucru pentru perioada de după 18 martie.

Renault, care a revenit la profit în 2021, după doi ani de pierderi, și care controlează Avtovaz, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse Rusiei, unde realizează 8% dintre venituri, potrivit Citibank.

Producătorul francez de mașini și-a suspendat unele operațiuni la propria fabrică de asamblare de mașini din Moscova în urma invaziei Rusiei în Ucraina, din cauza blocajelor logistice care au cauzat deficitul de componente.

Sursa foto: Lada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *