Ministerul Turismului spune că a fost avizată procedura de implementare a programului Start-Up Nation

ministerul turismului si antreprenoriatului Sursă foto: Ministerul Turismului si Antreprenoriatului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că procedura de implementare a programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-Up Nation a fost avizată în Consiliul Consultativ pentru Dezvoltarea IMM (CCDIMM).

Poți vedea aici Procedura de implementare a programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-Up Nation-România”, avizată în cadrul CCDIMM.

Următorii pași impuși de legislația ajutoarelor de minimis sunt avizele de complementaritate cu fondurile europene, aprobarea de către Guvern a memorandumului de încadrare în politicile fiscal-bugetare ale schemelor de ajutor, avizele Consiliului InterMinisterial de Ajutor de Stat și avizul Consiliului Concurenței. Ulterior, procedura de implementare va fi aprobată prin ordin al ministrului antreprenoriatului și turismului și publicată în Monitorul Oficial al României.

Poți citi aici mai multe despre Criteriile privind evaluarea on-line a cererii de finanțare Start-up Nation România 2022

„Cea de-a treia ediție a Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârșitul acestei luni și cel târziu în prima jumătate a lunii mai, într-o formulă care să corespundă nevoilor reale ale antreprenorilor. Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile și programul de microindustrializare și cel destinat comerțului și serviciilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În cadrul primei întâlniri, organizată pe data de 4 aprilie, secretarul de stat Florin Sergiu Dobrescu a participat la consultări cu reprezentanții structurilor reprezentative non-guvernamentale din domeniul consultanței, respectiv Asociația Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene și Asociația Consultanților în Management din România, în prezența echipei tehnice de implementare a programelor de finanțare.

Sursă foto: Ministerul Turismului si Antreprenoriatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *