Prețurile petrolului au scăzut marți, în timp ce există în continuare preocupări economice în ceea ce privește sancțiunile asupra petrolului rusesc și riscurile de recesiune în creștere

petrol Sursă foto: Pixabay

Prețurile petrolului au scăzut marți în cadrul comerțului volatil, în timp ce piețele europene discută despre sancțiunile iminente asupra petrolului rusesc și despre riscurile de recesiune în creștere, scrie Reuters.

Țițeiul Brent a scăzut cu 69 de cenți, sau 0,6%, la 105,25 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 45 de cenți, sau 0,4%, la 102,64 dolari pe baril.

Dolarul a menținut aproape maximele din ultimii 20 de ani, ceea ce a făcut ca prețul petrolului să fie mai scump pentru deținătorii altor valute.

Cele mai recente date au arătat că creșterea exporturilor Chinei a încetinit la o singură cifră, cea mai slabă din ultimii aproape doi ani, pe măsură ce țara s-a confruntat cu o explozie de cazuri de COVID.

Piețele financiare țin cont și de îngrijorările că unele economii europene ar putea suferi dificultăți dacă importurile de petrol rusești ar fi reduse și mai mult sau dacă Rusia ar riposta prin întreruperea furnizării de gaze.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *