Vicepremierul rus: Rusia nu vede nici probleme, nici o potențială criză în producția de petrol, căutând noi oportunități de export

petrol Sursă foto: Unsplash

Rusia nu vede nicio problemă serioasă și nici o potențială criză în producția de petrol, iar țara caută noi oportunități de export, parteneri și finanțare, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak, scrie Interfax.

Novak a menționat că Rusia redirecționează exporturile de petrol către noi piețe, rezolvă probleme de logistică și finanțe, iar companiile sunt încrezătoare. Între timp, acesta spune că Rusia aproape a restabilit exporturile de petrol.

Țările Uniunii Europene vor rămâne consumatori de petrol rusesc, deși îl vor cumpăra pe alte piețe și vor plăti mai mult pentru el, a spus Novak.

„Același petrol pe care l-au cumpărat ei (țările UE) de la noi va trebui să fie achiziționat în altă parte și vor plăti mai mult, pentru că prețurile vor crește cu siguranță; și odată cu creșterea costului de livrare și de transport, va fi necesar să se investească în construirea infrastructurii corespunzătoare”, a spus Novak la forum.

Aproximativ jumătate dintre importatorii de gaz rusesc au deschis deja conturi în ruble la Gazprombank pentru a remite plata conform noii proceduri, a spus Novak.

„Aceasta este o măsură forțată pentru a asigura siguranța veniturilor noastre din export, deoarece acțiunile unor țări au dus la riscuri în ceea ce privește veniturile din export”, a spus Novak.

Novak a adăugat că peste 50 de companii mari, mijlocii și mici cumpără în total gaze rusești, iar aproximativ jumătate dintre ele și-au deschis deja conturi la Gazprombank pentru a plăti conform noii proceduri.

Novak a mai spus că producția de petrol a Rusiei a scăzut cu 1 milion de barili pe zi în aprilie. Potrivit acestuia, volumele de producție s-au recuperat cu 200.000-300.000 barili pe zi în luna mai, iar în iunie este așteptată o creștere suplimentară a producției.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *