Premierul Ciucă: “Continuăm să înmagazinăm gaze în depozite, am reuşit să atingem un procent de 70%”. Ministrul Energiei estimează că în septembrie România va ajunge la procentul cerut în Europa, de 80%

gaze Sursa foto: Unsplash / Junho Kwon

Româniai a reuşit să atingă deocamdată un procent de 70% în ceea ce privește pregătirea depozitelor de gaze naturale, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea şedinţei de Guvern de azi.

”În momentul de faţă, continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz pentru iarna 2022-2023”, a spus premierul.

“Sunt convins că, așa cum ne-am asumat, prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă, vom avea garanția unei aprovizionări continue în perioada următoare și putem să transmitem un mesaj cât se pote de clar că, pentru cetățeni și pentru economie, avem cantitățile necesare de gaz încât să putem trece iarna 2022-2023”, a spus Ciucă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Acesta a mai amintit că săptămâna trecută s-a înfiinţat comitetul interministerial, care are ca obiectiv principal asigurarea rezilienţei energetice pentru perioada următoare şi concretizarea investiţiilor în energie. Premierul a reiterat ideea că România va avea un plan pentru această iarnă până la finalul lunii.

“Sunt demersuri care au început să funcționeze, am primit rapoartele de la Ministerul Energiei în ceea ce privește proeictele care urmează să fie implementate pe termen scurt, mediu și lung și analiza pieței energetice de la ANRE și în acest moment se desfășoară activitatea de analiză și de identificare a soluțiilor, astfel încât până pe 31 august să avem încheiate activitățile subsecvente și să venim cu o decizie în acest sens”, a spus Ciucă.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a preciza că înmagazinarea în depozitele pentru iarnă a depășit graficul asumat. “La 1 septembrie trebuia să avem 57% din capacitatea de depozitare, suntem la 70% și estimăm că în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim impuși. Continuăm să înmagazinăm, fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu sunt probleme cu aprovizionarea cu gaze. Pot să existe situații punctuale în piață, cei care ar trebui să vegheze la piețe pot să ia decizii de verificare”, a subliniat Popescu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: