E.ON Energie România a predat anul acesta 68 de centrale fotovoltaice pentru peste 60 de companii, reprezentând investiţii de peste 11 milioane de euro

EON_PV_01

E.ON Energie România a finalizat și predat la cheie anul acesta 68 de centrale fotovoltaice pentru mai mult de 60 de companii partenere, reprezentând investiții de peste 11 milioane de euro, conform unui comunicat de presă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Numărul proiectelor implementate până în luna septembrie este aprope dublu față de întreg anul trecut Centralele solare au fost proiectate să corespundă nevoilor și cerințelor specifice fiecărui partener și asigură între 34 și 100% din necesarul de energie al acestora.

Construcția sistemelor a presupus instalarea a peste 34.000 de module fotovoltaice în locațiile partenerilor E.ON din toată țara, acestea acoperind o suprafață utilă de aproximativ 57.000 de mp. Cu o putere instalată însumată de 12 MW, sistemele fotovoltaice produc circa 1.400 MWh de energie electrică regenerabilă pe an și contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 300 de tone pe an.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Partenerii noștri, de la întreprinderi mici și mijlocii la companii mari din industrie, caută să îşi eficientizeze consumul și să reducă costurile cu energia, să fie cât mai independenţi energetic şi să aibă o afacere sustenabilă. E.ON a dezvoltat începând cu 2019 un portofoliu de soluţii energetice care să susţină afacerile partenerilor noștri pe termen lung. Cele peste 150 de proiecte PV pe care le-am finalizat generează în prezent circa 36 GWh de energie regenerabilă anual și contribuie la reducerea emisiile de CO2 cu aproape 8.000 de tone pe an”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

Creșterea competitivității, controlul asupra nevoilor și fluxurilor de energie prin reducerea consumului din rețea și stabilizarea costurilor lunare cu energia și, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac investiția într-o centrală fotovoltaică profitabilă, dar și sustenabilă.

E.ON propune soluții la cheie, proiectate să corespundă nevoilor și profilului de consum al clienților și sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces. Compania asigură evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obținerea avizelor necesare, instalarea centralei fotovoltaice, precum și realizarea mentenanței sistemului și verificarea instalației electrice, după finalizarea procesului.

Durata de construcție a centralelor, de la demararea lucrărilor și până la predare a fost în medie de circa 7 luni. Cu o durată mare de viață, de circa 25 de ani și o perioadă de recuperare a investiției de 4-7 ani, centralele solare sunt cea mai competitivă opțiune de producere a energiei din punctul de vedere al costurilor.