Germania vrea să relaxeze intrarea imigranților din afara UE pentru a atrage muncitori calificați

Germania, steag Sursa foto: Pixabay

Guvernul german a anunțat miercuri că intenționează să relaxeze regulile de intrare pentru imigranții din afara Uniunii Europene pentru a contribui la satisfacerea cererii Germaniei de lucrători calificați, scrie Associated Press.

Experții spun că cea mai mare economie a Europei are nevoie de aproximativ 400.000 de imigranți calificați în fiecare an, pe măsură ce forța de muncă îmbătrânită a țării se reduce, în special pentru a ocupa posturile vacante în sectoarele sănătății, IT și construcțiilor.

Lipsa forței de muncă pune în pericol planurile ambițioase ale Germaniei de a stimula dezvoltarea energiei regenerabile, a declarat ministrul economiei, Robert Habeck.

„Știm de ani de zile că vom avea o problemă demografică, dar nu s-a făcut nimic în acest sens”, a declarat el reporterilor la Berlin.

Cabinetul a convenit asupra unui proiect de propunere care i-ar ajuta pe viitorii imigranți din afara UE să își facă recunoscute competențele și calificările și să reducă obstacolele birocratice – cum ar fi cerințele lingvistice – pentru anumite sectoare, cum ar fi IT.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că, în afară de a oferi mai multe cursuri de limbi străine în străinătate, Germania va trebui să facă mai mult pentru a evidenția ceea ce are de oferit dacă dorește să concureze cu alte țări pentru muncitorii calificați.

„Avem multe de oferit, avem locuri de muncă grozave și trebuie să consolidăm această (imagine) în străinătate”, a spus el, adăugând că este în interesul Germaniei să se prezinte ca o societate cosmopolită care este primitoare pentru imigranți.

Propunerea trebuie să fie dezbătută în parlament înainte ca legiuitorii să adopte un proiect de lege care să reformeze legislația privind imigrația.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *