UPDATE Ministerul Transporturilor a inaugurat primul și singurul lot de autostradă din 2022: Lotul 1 Sibiu – Boița. În 2028 intrăm pe autostradă la Constanța și ieșim la Lisabona (Portugalia)

A 1 Sibiu Boița 15 decembrie

Ministerul Transporturilor a inaugurat joi după-amiază Lotul 1 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, primul și singurul lot de autostradă care se deschide în acest an. Lotul Sibiu – Boița pe care l-a construit PORR (Austria) are o lungime de 13 kilometri și a fost dat în trafic cu aproape cinci luni înainte de termenul contractual, aprilie 2023. Chiar dacă nu are o lungime mare, orice kilometru de autostradă pe Valea Oltului reduce semnificativ numărul de accidente grave, preia traficul de tranzit de pe Drumul Național 7 (DN 7) și elimină cozile de la intersecția Veștem, intersecția cu DN 1 Sibiu – Brașov.

,,Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești au fost deschiși! De astăzi se circulă pe 13 kilometri de autostradă între Sibiu și Boița! Și sunt doar începutul! Anul acesta au fost semnate toate contractele care lipseau pentru a putea fi demarate lucrările pe toată autostrada până la Pitești.” a transmis Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Și Asociația Pro Infrastructură a publicat imagini LIVE:

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Inaugurarea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești permite șoferilor să conducă pe 188 de kilometri de autostradă fără întrerupere de la Boița (județul Sibiu) până la Holdea (județul Hunedoara), potrivit datelor centralizate de Economedia. Stadiul fizic de execuție este de 92% potrivit datelor CNAIR.

Segmentul Sibiu – Boița (13 km) reprezintă puțin peste 10% din lungimea primei autostrăzi care trece Carpații, iar următoarea inaugurare pe A1 Sibiu-Pitești ar urma să fie posibilă de-abia în 2025 când se termină Lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș (30 km) unde lucrează Astaldi.

Însă autostradă fără întrerupere de la Pitești la Sibiu sau de la Constanța la vama Nădlac 2 nu vom avea mai devreme de 2028, când s-ar putea termina lucrările pe loturile de munte (loturile 2 și 3, 68 km) pe A1 Sibiu – Pitești.

Lotul A1 Holdea – Margina, tronsonul lipsă dintre Lugoj și Deva ar urma să fie deschis în 2026, contractul fiind semnat în toamnă cu UMB. Astfel, de-abia din 2028, dacă nu sunt întârzieri, șoferii pot să intre pe autostradă la Constanța și să „coboare” la Lisabona în Portugalia (4137 km).

O Filmare completă a lotului Sibiu-Boița a fost publicată pe Contul YouTube Ioan Adrian Gica:

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei. Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare aprilie 2023. Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 de poduri și pasaje și două noduri rutiere. La Boița, Autostrada se conectează cu DN 7 Valea Oltului printr-un sens giratoriu cu un diametru de aproape 50 de metri. Cea mai dificilă lucrare de artă este viaductul Tălmăcel cu o lungime de 650 metri și la o înălțime de 30 de metri.

În 2022, Compania de Drumuri a deschis și 40 de kilometri de Drum Expres între Balș și Slatina.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. In 2028 ar trebui sa coboram la Vama veche de pe sutostrada si tot de la Constanța la Tulcea pt a merge in delta sau prin Tulcea la Braila-Focsani si Brasov…dar noi nu stim sa visam frumos.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.