Miliardarul american Michael Bloomberg nu este interesat să achiziționeze Dow Jones, care deține The Wall Street Journal, sau cotidianul Washington Post, spune un purtător de cuvânt  

michael bloomberg Sursa foto: mikebloomberg.com

Compania Bloomberg, deținută de miliardarul american Michael Bloomberg, nu este interesată să achiziționeze nici Dow Jones, nici Washington Post, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un tweet.

“Nu au existat discuții cu nimeni sau cu niciuna dintre organizații despre o achiziție”, a declarat purtătorul de cuvânt Ty Trippet în tweet, care a fost redistribuit de proprietarul miliardar Michael Bloomberg.

Site-ul de știri Axios a relatat vineri că Bloomberg era interesat să achiziționeze fie compania mamă a Wall Street Journal, Dow Jones, de la News Corp a lui Rupert Murdoch, fie Washington Post de la Jeff Bezos de la Amazon.com.

Vineri, citând surse, Reuters a relatat că Michael Bloomberg și-a exprimat de-a lungul anilor dorința de a deține un ziar de mare renume, dar nu a luat legătura cu Murdoch pentru a discuta despre o posibilă achiziție a Dow Jones și a ziarului său emblematic, Journal.

Un purtător de cuvânt al Washington Post, pe care Bezos l-a cumpărat în 2013 pentru 250 de milioane de dolari, a declarat vineri că nu este de vânzare.

Experții antitrust au fost de acord că fuziunea dintre diviziile de știri economice ale Bloomberg și Dow Jones ar atrage atenția autorităților de reglementare americane, mai ales că administrația Biden a adoptat o abordare mai strictă în ceea ce privește aplicarea legilor antitrust.

 

Sursa foto: mikebloomberg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *