Abonament feroviar de 10 euro pe zi în cea mai mare regiune viticolă din Franța

occitanie Sursa foto: Travel France online

Autoritățile locale din regiunea franceză Occitanie au creat un nou abonament feroviar care le va permite călătorilor și turiștilor să călătorească nelimitat cu trenurile locale în întreaga regiune, pentru 10 euro pe zi, relatează Eurnoews. În această regiune se află orașe franceze celebre precum Toulouse, Nîmes și Montpellier.

Abonamentul Occitanie Rail Tour Pass este valabil pe serviciile locale TER – 19 linii de cale ferată care circulă spre toate gările din regiunea Occitanie. Cu toate acestea, nu poate fi utilizat pe trenurile TGV de mare viteză, Intercité sau pe rutele de trenuri de noapte.

Acolo unde liniile de tren nu ajung, autobuzele liO din regiune pot duce pasagerii la destinația finală pentru un cost suplimentar de 2 euro pe călătorie.

Abonamentul permite călătorii nelimitate pentru o perioadă cuprinsă între două și șase zile și, întrucât nu există locuri rezervate în trenurile regionale, îl puteți cumpăra cu ușurință în ultimul moment.

Unde puteți călători cu permisul Occitanie Rail Tour Pass?

Regiunea Occitanie găzduiește orașe franceze celebre precum Toulouse, Nîmes și Montpellier. Și există o mulțime de locuri istorice și frumoase de vizitat în apropiere, folosind rețeaua feroviară locală.

Coborâți din tren în Narbonne și găsiți Catedrala Saint-Just și Saint-Pasteur. Construită între 1272 și 1340, aceasta se inspiră din catedralele din nordul Franței. Plafoanele boltite se înalță până la 40 de metri în corul unic al clădirii.

Euronews vă recomandă să vă îndreptați spre orașul pitoresc Collioure pentru apele limpezi ale Mediteranei. Arhitectura sa i-a inspirat pe pictori, printre care Matisse și Picasso.Asociați ofertele gastronomice remarcabile cu celebrele sale vinuri AOC Banyuls-Collioure pentru un gust de Occtinanie.Collioure a inspirat pictori, inclusiv Matisse și Picasso.

Aceasta este cea mai mare regiune viticolă din Franța, reprezentând 30 la sută din tot vinul produs în țară. Așadar, există o mulțime de alte locuri în care vă puteți opri de-a lungul rețelei feroviare din Occitanie pentru a degusta vinuri fine.Are o gamă largă de vinuri roșii, albe și rose, cu podgorii care se întind de la Pirinei Orientali până la dealurile din Cevennes. Caracterul fiecărui vin este influențat de caracteristicile geografice specifice ale locului.

La sud de Carcassonne se găsesc vinurile Limoux, cunoscute pentru caracteristica definitorie de a folosi soiul de struguri Mauzac. Luați un tren spre nord de la Montpellier, unde climatul mediteranean cald și temperaturile răcoroase din Cevanne dau naștere vinurilor roșii fructate și condimentate Pic Saint Loup.

Montpellier este unul dintre orașele pe care le puteți vizita cu abonamentul feroviar de 10 euro.
Montpellier este unul dintre orașele pe care le puteți vizita cu abonamentul feroviar de 10 euro. Unsplash
Dacă vă opriți în Toulouse, nu uitați să vizitați unul dintre cele mai bune baruri de vinuri din lume, Le 5 Wine Bar, situat în inima „Orașului roz”. Aici puteți degusta o varietate de vinuri locale și unele de mai departe.

Regiunea Gers din vestul Occitaniei este, de asemenea, locul în care s-a născut, în secolul al XIV-lea, excepționalul brandy Armagnac.

Distilat din vin alb, acesta este învechit în butoaie de stejar care îi conferă aroma sa unică.

Există șanse mari să găsiți un vin regional spectaculos în oricare dintre cele 150 de stații din regiune în care alegeți să coborâți.

Mai multe informații despre permisele de trenuri și ce puteți vizita în Occitanie AICI

Sursa foto: Travel France online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *